7. 9. 2012

Víkend bez hraníc

Tak a je to tu. Od poslednej soboty môžu všetci "Navigo Parížania" cestovať cez víkend po všetkých zónach bez príplatku. To znamená, že ak máte kartu navigo len na 2 či 3 zóny a chcete spoznať trochu viac Ile-de-France, už nemusíte platiť viac za cestovné. To isté platí ak sa počas víkendu potrebujete dostaviť na letisko. Máte síce o argument menej ako sa vyhnúť nedeľnému obedu so svokrovcami v banlieu, ale na druhej strane sa môžete vybrať na zámok do Fontainebleau, zabehať si v parku v Sceaux, prejsť sa v lese v Rambouillet, dať si piknik vo Versailles či skočiť s deťmi do Disneylandu.
Možností je v okolí neúrekom a keďže sa nám už dlho nepodarilo zorganizovať spoločnú večeru, možno bude ľahšie ak sa dohodneme na nejaký výlet v okolí cez niektorý jesenný víkend. Čo vy na to?
No a túto sobotu, ak máte čas, môžete si ísť pozrieť najväčší ohňostroj v Európe : 10 000 výstrelov v rytme hudby počas dvoch hodín v parku v Saint-Cloud.

2 komentáre:

Maťa povedal(a)...

Dobrý večer.
Ja by som Vám chcela pridať len jeden ďalší tip na oboznamenie sa so zaujímavými miestami v predmestí Paríža, pretože osobne bývam v 91, naďaleko Arpajona.
Takže chcem Vám navrhnúť výlet do Domaine de Chamarande /chamarande.essonne.fr/ kde sa dá dôjsť RER C a peši na 10 minút. Veľký park kde sa dá poprechádzať, je tam cez víkend koncertov a výstava v Chateau. Dá sa aj člnkovať. Entrée gratuite.

Unknown povedal(a)...

Ahoj Mata, tak to sme skoro susedia. My byvame v Lardy Bourg, co je hned vedla Chamarande. Chodime tam do parku casto s nasou malou dcerkou.

Zverejnenie komentára