4. 1. 2012

S novým rokom, vykročíme so SI v Paríži rezkým krokom?

Všetkým čitateľom a priaznivcom blogu želám v prvom rade všetko dobré do nového roku 2012, hlavne "to zdravie", ako sa hovorí, pokoj v rodine, nejaké to šťastie, metro a RER bez meškania a podobne.
No a snáď sa nám v tomto novom roku podarí stretnúť či už na nejakej tej večeri alebo na akcii organizovanej Slovenským inštitútom v Paríži. Áno, zámerne sa vraciam k tejto téme, lebo naša petícia predsa len rozvýrila vody na MZV SR.
Už na Vianoce sme vás oboznámili s čisto administratívnou odpoveďou z ministerstva. Pohrávali sme sa s myšlienkou spustiť ešte nejakú inú formu "záchrannej" akcie, ale ako sa zdá, zatiaľ to nebude potrebné. Možno je to len otázka blížiacich sa volieb, alebo sa možno predsa len niekto zamyslel, že čo bude s našou kultúrou vo FR, ak inštitút zanikne.
Nádej na jeho zachovanie prináša najmä list z kancelárie prezidenta SR, ktorá požiadala o stanovisko MZV SR. A ako môžete vidieť v priloženej korešpondencii, odpoveď z MZV je predsa len obsiahlejšia a hlavne k téme. Preto verím, že osud inštitútu v Paríži nie je spečatený a že nás v tomto roku zavalí zaujímavými podujatiami.