2. 2. 2010

Karta Louvre 18 - 30 rokov

Ročná zvýhodnená permanentka do Louvre bola rozšírená z pôvodných menej ako 26-ročných na vekovú hranicu do 30 rokov. Keďže niektorí sa v tomto roku k tejto hranici približujeme, je tu šanca ešte využiť túto jedinečnú príležitosť. Veď napokon, žijeme v Paríži, máme možnosť prejsť si poklady, ktoré Louvre schováva, o akej iní môžu akurát snívať.
Karta Louvre ponúka veľké množstvo výhod, najväčšou je iste neobmedzený vstup do všetkých častí múzea na permanentnú kolekciu a na dočasné výstavy, bez státia v rade, počas celého roka. K tomu sa pripája nocturne (otvorené do 22h) v stredu a v piatok, kedy môžte so sebou vziať 1 osobu zdarma bez ohľadu na jej vek. A veľa ďalších výhod… karta stojí pre 18-26 ročných 15 € a pre 26-30 ročných 30 € (pre viac informácií kliknite na názov článku).
Nuž a pre tých, ktorí ste už za touto hranicou, dajte vedieť, tento rok vás so sebou na nocturne veľmi rada vezmem! :)

31. 1. 2010

Soulages v Beaubourg

Kúsok umenia... V Beaubourg je od októbra výstava Pierre Soulages. Ak tohto autora nepoznáte, vedzte, že jeho obrazy sú známe tým, že pracuje s čiernou farbou. Ak však aj nie ste špeciálne milovníkmi čiernej, ale máte radi moderné umenie a abstrakciu, výstavu Soulages si iste nenechajte ujsť.
Samotný umelec je veľmi zaujímavou osobou. V súčasnosti má 90 rokov a stále je veľmi čulý a aktívny. Jeho tvorba začala v 40 rokoch min. storočia a maľuje doteraz, časť vystavovaných obrazov vznikla v priebehu posledných desiatich rokov. Má neuveriteľnú charizmu, na záver výstavy beží videoprojekcia s krátkym dokumentárnym filmom, kde vás zhypnotizuje jeho hlas, keď hovorí o svojej tvorbe, technike, farbách.
Výstava potrvá do 8. marca 2010. Neváhajte, ak ste si doteraz mysleli, že čierna je jednoducho čierna, objavíte nové obzory…