4. 4. 2013

Les Parisiennes slovaques 2013

Milé slovenské Parížanky, ako sme Vás už informovali, zápis na tohtoročný ženský beh La Parisienne je už otvorený. Po minulé razy sa nám žiaľ nepodarilo vytvoriť oficiálne družstvo Les Parisiennes slovaques. Tento rok by sme to konečne chceli napraviť. V tejto súvislosti prichádzame s nasledujúcim prieskumom záujmu o účasť v družstveDajte nám prosím čím skôr vedieť, aby sme mohli začať trénovať a pripravovať našu spoločnú účasť. Sportivement, BSF

3. 4. 2013

Výtvarná súťaž pre deti krajanov

Dovoľujeme si upriamiť Vašu pozornosť na možnosť zapojenia sa detí v štátoch so slovenskými komunitami, do výtvarnej súťaže žiakov základných, základných umeleckých a stredných škôl s názvom SLOVENSKO, KRAJINA V SRDCI EURÓPY. V prípade otázok týkajúcich sa podmienok zapojenia sa detí krajanov kontaktujte prosím Strednú umeleckú školu scénického výtvarníctva skola@zsssvba.sk, alebo Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí v zastúpení Ľudovíta Pomichala, spolupracovníka ÚSŽZ pre komunikáciu s verejnosťou a oblasť médií: ludovit.pomichal@uszz.gov.sk.

1. 4. 2013

Slovenské slovo

Milí Blogeri, Spolok francúzsko-slovenského priateľstva nás upozornil na spustenie skúšobnej prevádzky webovej stránky s názvom Slovenské slovo, ktorá je určená Slovákom na celom svete a má ambíciu stať sa ich spoločným médiom. Štartovacia verzia obsahuje väčšinou články, ktoré už boli publikované, postupne budú pribúdať nové, spravidla autorské príspevky, a tiež zaujímavé články a videá aj z iných zdrojov. Redakcia predpokladá, že príspevky budú posielať aj Slováci zo zahraničia (viď rubrika Svet/Zahraniční Slováci). A na koniec to najdôležitejšie, Slovenské slovo nájdete na adrese: www.slovenskeslovo.sk. Krajania môžu redakcii ponúknuť spoluprácu na adrese info@slovenskeslovo.sk.

31. 3. 2013

Špeciality zo strednej Európy v Paríži

Ahoj Blogeri, Zuzana nás upozornila na adresy, kde nájdete špeciality zo strednej Európy. Tu sú: Florence Kahn, 24 Rue des Ecouffes, 75004 Paris, http://florence-kahn.fr/ a hneď oproti reštaurácia Mi Va Mi, 23, rue des Rosiers, 75004 Paris. Ďakujeme za echo.