22. 7. 2011

Letné kino na Villette

K letnej atmosfére okrem tepla a slniečka, na ktoré v Paríži ešte stále čakáme, patrí aj kino. Však prečo sedieť pred telkou, keď si môžeme spraviť večerný pinik v tráve a pozrieť si dobrý film. O ten nie je v tohtoročnom programe letného kina na Villette núdza. Každoročne táto akcia poteší fanúšikov kina výberom starších klubových filmov, ako i filmov z nedávnej minulosti. Program nájdete po kliknutí na názov príspevku. Tak si len k pikniku pribalte deku a dobrú partiu a hurá do kina. Akcia potrvá do 21. augusta.

17. 7. 2011

Pláž na Seine


Pre potešenie všetkých Parížanov i turistov sa od zajtra až do 21. augusta premení nábrežie Seiny na pláž. Parížska radnica chcela, aby sa tento desiaty ročník zapísal do pamäte ako naozajstná pláž so všetkým čo k tomu patrí a tak dali doviesť trikrát viac piesku ako po minulé roky. Dokopy 6 000 ton piesku priamo z Normandie! A keďže by na takéto množstvo bolo potrebných 250 kamiónov, ktoré by "zamorili" ovzdušie, piesok dopravili šiestimi kompami priamo po Seine. Na nábreží Seiny ako i pri bassin de la Villette, nájdete všetky tradičné letné atrakcie : bazén, kaviarne a malé reštaurácie a všemožné športové aktivity (pétanque, taï-chi, volejbal a vodné športy). No a nesmú chýbať ani hodiny tanca priamo na nábreží. Na námestí pred parížskou radnicou sa uskutočnia koncerty a rôzne iné kultúrne podujatia. Viac o programe na oficiálnej stránke podujatia po kliknutí na názov príspevku.
Jediné čo nám k tej pláži ešte chýba, je letné počasie :-( tak hádam sa čoskoro umúdri a môžeme vyraziť na parížsku pláž.