22. 9. 2009

Nové letecké spojenie so Slovenskom

Írska nízkonákladová spoločnosť Ryanair začne 25. novembra 2009 pravidelne lietať z Bratislavy do Beauvais pri Paríži. Toto spojenie by malo byť zabezpečené vždy v pondelok, stredu, piatok a v nedeľu. Ryanair očakáva, že na novej linke prepraví ročne približne 60 000 pasažierov. Podrobnejšie informácie o podnikateľských zámeroch Ryanair nájdete na internetových stránkach slovenských médií. Aktuálnu situáciu nám možno vo svojom komentári priblíži aj Peter...

21. 9. 2009

Prvé narodeniny BSF

Ahoj Blogeri, kolektív BSF dnes spolu s vami oslavuje prvé výročie založenia blogu. Od septembra 2008 sme na ňom zverejnili viac ako 150 príspevkov týkajúcich sa našich spoločných stretnutí, najrôznejších kultúrnych či športových podujatí.
BSF sa v priebehu svojej ročnej existencie stal veľkou databázou užitočných informácií, ktorá svojou interaktívnou formou významne prispieva k upevňovaniu väzieb medzi krajanmi vo Francúzsku a pomáha im udržiavať kontakt so Slovenskom.
Vďaka počítadlu, ktoré sme na blog nainštalovali v marci 2009, vieme, že stránku BSF si odvtedy prezrelo viac ako 5000 návštevníkov. Na základe štatistických údajov od poskytovateľa počítadla sme skonštatovali, že o BSF nemajú záujem len blogeri vo Francúzsku, ale aj na Slovensku. Ako vyplýva z vašich mailov, BSF využívajú aj Slováci, ktorí sa chystajú do FR študovať, pracovať, či tráviť voľný čas.
Blogeri, ďakujeme vám za vaše komentáre a mailové podnety, na základe ktorých vzniklo mnoho zaujímavých príspevkov. Tešíme sa na nové spoločné stretnutia a budeme radi, keď spolu s nami budete naďalej písať život slovenskej komunity vo Francúzku.
Kolektív BSF