28. 5. 2009

Výstavy, vernisáže….. pozvánky pre blogerov

Radi by sme vám dali do pozornosti niekoľko udalostí z oblasti kultúry, ktoré sa chystajú v nasledujúcich dňoch v Paríži:

1/ Inaugurácia výstavy dánskeho dizajnéra Louise CAMPBELL vo štvrtok 28. mája 2009 od 19 do 21 hod. v Maison du Danemark 142, avenue des Champs-Elysées.

Pozvánka na inauguráciu pre dve osoby, v prípade záujmu reagujte obratom na doleuvedenú mailovú adresu alebo komentárom. Výstava potom potvrvá do 12. júla 2009, viac informácií na http://www.maisondudanemark.dk/

2/ Inaugurácia výstavy PHILIPPE PARRENO v utorok 2. júna od 17h do 21h30 v Centre Pompidou, pozvánka pre 1 osobu voľná. Ak máte záujem, ozvite sa na dole uvedenú mailovú adresu.

3/ Informačne - v Beaubourg prebieha výstava s názvom « elles@centrepompidou – Artistes femmes dans les collections du Centre Pompidou ». Výstava trvá od 27. mája 2009 do 24. mája 2010 http://www.centrepompidou.fr/

Ak máte záujem o niektorú z pozvánok, napište na mailovú adresu adrishka@gmail.com

25. 5. 2009

Anketa BSF

Ahoj blogeri, začiatkom marca sme na náš blog nainštalovali počítadlo návštev. Bilancia tejto operácie je nesporne pozitívna. Sme radi, že vás blog zaujíma a ďakujeme vám za vašu priazeň. S cieľom skvalitniť obsah blogu a jeho prostredníctvom zlepšiť komunikáciu medzi krajanmi sa na vás obraciame s anketou, ktorá potrvá do 7. júna 2009. Uvítame, keď nám do uvedeného termínu zašlete svoje komentáre, pripomienky a návrhy na známu adresu blogslovakov@gmail.com Do predmetu vášho mailu uvedte heslo Anketa BSF.

24. 5. 2009

Stefanik, l´incroyable destin



Milí blogeri, po spomienkovej ceremónii v Meudone vás pozývame na ďalšiu akciu, ktorá sa uskutoční pri príležitosti 90. výročia úmrtia Milana Rastislava Štefánika. Dňa 25. mája 2009 sa v priestoroch auditória Cité Internationale des Arts (18, rue de l´Hôtel de Ville, 75004 Paris, Metro Hôtel de Ville) uskutoční večer venovaný osobnosti generála Štefánika. Program sa začína o 19h30 vernisážou výstavy venovanej Štefánikovmu životu. O 20h bude nasledovať francúzska premiéra dokumentárneho filmu Stefanik, l´incroyable destin. Snímka z produkcie Etablissement de communication et de production audiovisuelle de la Défense bola po prvý raz premietnutá na medzinárodnej konferencii venovanej Štefánikovi, ktorú začiatkom mája zorganizovalo MZV SR v Bratislave. Film takisto odvisielala STV2. Na Slovensku sa stretol s mimoriadne pozitívnou odozvou odborníkov aj širokej verejnosti, k čomu nesporne prispelo napínavé spracovanie materiálov z francúzskych, ale aj talianskych archívov. Po približne hodinovej projekcii sa uskutoční diskusia s autormi publikácie La mémoire conservée du général Milan Rastislav Štefánik - plukovníkom Frédericom Gueltonom (Service historique de la Défense) a mladým slovenským historikom Michalom Kšiňanom (Historický ústav SAV). Večer bude pokračovať malou recepciou. Všetci ste srdečne pozvaní, vašu účasť však treba vopred potvrdiť na adrese communication@ecpad.fr Tešíme sa na vás.