21. 7. 2010

LA PARISIENNE



Milé Parížanky,
Opätovne tento rok vyhlasujem apel na vytvorenie družstva „Les Parisiennes Slovaques“! Rada by som týmto motivovala všetky rekreačné bežkyne na zahlásenie sa do slovenskeho tímu. Potrebných je minimálne 5 dievčat, pevne verim, ze sa nás nájde aj viac (hoci minulý rok sa nas nenazbieralo ani tolko, ale nevzdávam to).
LA PARISIENNE sa bude konať 12.septembra 2010, je to najväčší ženský beh v Paríži, už 14. ročník, povolená účasť sa tento rok zvyšuje až na 18 000 Parížaniek. Beh má 6 km a trasa je super, priamo pod Eiffelovkou smerom od Trocadera po Ecole Militaire. Viac info po kliknutí na názov článku.
Zahlásiť sa treba do 31.júla.
Dajte obratom vedieť v komentároch, ktoré z vás sa pridáte a či nás bude 5, alebo mi píšte na adrishka@gmail.com
Sportivement!

19. 7. 2010

Pláž v Paríži

Hoďte na seba plavky, do tašky pribaľte opaľovací krém a hor sa ku Seine. Už po ôsmy rok sa od zajtra až do 20. augusta premení nábrežie Seiny na pláž. Nebudú chýbať lehátka, slnečníky, piesok, palmy či bazén. Priaznivci športu si môžu zahrať pétanque alebo sa povoziť na kajaku. Vodné športy nájdete hlavne na nábreží Loire pri Villette, kde je druhá športovejšia časť pláže. Na druhej strane nábrežia Seiny, oproti kanálu Ourcq, si môžete zatancovať, zahrať baby foot alebo si zarelaxovať pri taï chi. Ak sa vám zacnie za hudbou, stačí si odskočiť k Hôtel de Ville pri Seine kde sa zadarmo predstavia umelci nezávislej scény.
Cez víkend bude premávať za jedno euro loď až do Bondy a Aulnay-sous-bois. No a pre amatérov tanca bude premávať každý štvrtok a piatok bárka, na ktorej si môžete zatancovať salsu či tango.