14. 6. 2013

Nové čísla Magazínu Slovensko

Ahoj Blogeri, dávame vám do pozornosti nové čísla magazínu Slovensko, ktorý nielen pre krajanov v zahraničí vydáva Matica slovenská. Posledné dve čísla si môžete stiahnuť na stránke Matice. V čísle 1/2013 nájdete veľmi zaujímavý článok o výročí folklórneho súboru Nadeje, ako aj o Jozefovi Klamárovi, fotografovi svetoznámej agentúry Agence France Presse. Prajeme vám pútavé čítanie.

13. 6. 2013

Language assistant

Wall Street Institute La Défense hľadá niekoho do tímu na pozíciu Language assistant. Je to práca na polovičný úväzok, 20h/týždeň. Plat SMIC, teda 817 EUR brutto, k tomu veľmi dobre zdravotné poistenie - mutuelle. Požiadavky: veľmi dobra angličtina i francúzština. Ideálne pre študentov. Preferencia pre dlhodobejšiu spoluprácu. Ak máte záujem, pošlite mi CV na tpomothyova@gmail.com Tatiana

11. 6. 2013

Novinky z Bordeaux

Ahoj Blogeri, prinášame vám nové správy od slovenských krajanov z Bordeaux. Žiaľ, nie najoptimistickejšie. Slovenská sekcia tamojšieho gymnázia čelí vážnym problémom. Viac v priloženom článku slovenského týždenníka .Týždeň. Krajanov v Bordeaux srdečne pozdravujeme a držíme im palce.