23. 4. 2010

Úspech slovenskej skupiny Longital

Ahoj Blogeri, pozdravujem vás zo Slovenska. Píšem, aby som sa s vami podelil o veľký úspech slovenskej skupiny Longital, ktorá vystúpila na jednom z najväčších amerických festivalov South by Southwest v Austine. Túto informáciu prinieslo včerajšie vydanie denníka Sme (článok si môžete prečítať po kliknutí na názov príspevku). Longital som po prvý raz videl a počul v divadle GunaGu. Bolo to pred rokmi, vtedy ešte vystupovali pod názvom Dlhé diely. Mastili slákom po elektrickej gitare ako islandskí Sigur Rós... Odvety sa ich hudba zmenila, našli vlastný štýl, ktorý dúfam upúta aj vás. Ostatný, remix album skupiny s názvom Revoyaged z roku 2009 vám požičia Broňa. Viac o kapele na stránke http://www.longital.com/ Peter

22. 4. 2010

DERNIER RAPPEL! Parlamentné voľby 2010 – voľba poštou


Parlamentné voľby na Slovensku sa blížia, 12. júna 2010 je už takmer o tri mesiace. Ak nám nie je ľahostajné, ako sa Slovensko bude najbližšie štyri roky vyvíjať – POĎME VOLIŤ! Jediná možnosť ako voliť zo zahraničia je voľba poštou. Ja osobne som si to už v roku 2006 v parlamentných voľbách vyskúšala a mám s tým dobré skúsenosti.
Krátke zhrnutie pre tých, ktorí máte trvalý pobyt na území SR - treba zaslať žiadosť poštou na adresu mestského úradu, kde máte trvalý pobyt, NAJNESKÔR DO 23. APRÍLA 2010.
Uveďte svoju adresu v zahraničí, najneskôr do 7. mája 2010 vám poštou na túto adresu príde hlasovací lístok s návratnou obálkou. Váš voličský lístok v obálke označenej VOĽBA POŠTOU odošlite na dresu mestského úradu, kde máte trvalý pobyt. Obálka musí byť doručená najneskôr do 11. júna 2010.
Pre viac informácií a pre tých, ktorí na Slovensku trvalý pobyt nemáte, pozrite stránku: http://www.minv.sk/?volba-postou
No a pre facebookárov, môžte sa pripojiť k skupine Volím zo zahraničia, kde sú pravidelne aktualizovné rôzne informácie.

20. 4. 2010

Ty nie si náš, teba zožerieme


Ty nie si náš, teba zožerieme je názov románu slovenského spisovateľa, ktorý vystupuje pod pseudonymom Oto Čenko. Politický thriller o únose prezidentovho syna tajnými službami v rukách premiéra „mladučkej“ Slovenskej republiky vydalo vydavateľstvo Slovart v roku 2008. Kniha, ktorej štýl nie je nepodobný známej románovej trilógii Petra Pišťaneka Rivers of Babylon, sa dostala do užšieho výberu literárnej súťaže Anasoft Litera 2009. Viac o titule aj autorovi si môžete prečítať v nasledujúcich recenziách: http://www.litcentrum.sk/46730 a http://kultura.sme.sk/c/4998769/oto-cenko-will-ferrell-to-chape-spravne.html V prípade záujmu vám knihu požičia Broňa.

19. 4. 2010

Les régions du groupe Visegrad et leurs capitales

Institut slovaque vous invite cordialement à l’exposition "Les régions du groupe Visegrad et leurs capitales" préparée par Monsieur Ladislav Snopko avec le soutien du Fonds international de Visegrad, le Ministère de la culture de la République slovaque et la Région de Bratislava. Le vernissage aura lieu le mardi 20 avril 2010 a 19h, Centre Tchèque, 18 rue Bonaparte, Paris 6°. Exposition ouverte du 21 au 24 avril 2010 du mercredi au vendredi de 9h à 12h et de 13h à 18h, samedi de 13h à 18h, nocturne le mercredi jusqu’à 20h. Plus d’infos sur http://www.czechcentres.cz/paris/novinky.asp?ID=12742