1. 10. 2008

Veni - vidi - vici

Táto širokosiahla kategória vám umožní pridať vaše reakcie na to čo ste videli, čítali, navštívili atď. Príspevky by sa mali týkať predovšetkým pôvodných slovenských literárnych diel, ale i prekladov, CD alebo DVD, ktoré vlastníte a o ktoré sa chcete podeliť s krajanmi. Na základe týchto recenzií by mal postupne vzniknúť medzi nami virtuálny výpožičný fond.
Jednoducho dajte vedieť ostatným o dobrej knihe, nech si vypočujú nové CD a nech napríklad radšej nejdú do kina na ten a ten film.


La Parisienne














Dňa 7. septembra 2008 sa uskutočnil 12. ročník behu známeho pod menom "La Parisienne". Tento beh žien, dlhý 6,3 km, je venovaný boju proti rakovine prsníka a tento rok sa na ňom zúčastnilo 12 944 Parížaniek. Do cieľa pod Eifelovkou dobehla aj naša slovenská La Parisienne - Aďa, ktorej k tomuto športovému výkonu srdečne gratulujeme. BSF bol pri tom, takže si môžete pozrieť aj naše fotky...
 

Čo nás neminulo

Ako vyplýva z označenia, v tejto kategórii nájdete príspevky o podujatiach na ktorých sa členovia BSF zúčastnili. Týmto spôsobom môžete danú akciu vyhodnotiť a hlavne nazabudnite pridať foto, aby mali ostatní lepšiu predstavu o uskutočnenej akcii.

Čo nás čaká

V tejto rubrike nájdete pozvánky na blížiace sa akcie a návrhy na krajanské stretnutia - večere. Spektrum je široké, môžete sem zaradiť všetky spoločenské, kultúrne ale i športové aktivity. BSF je miestom výmeny informácií nielen o slovenských podujatiach, preto nezabúdajte informovať aj o akciách franco-françaises ktoré by mohli zaujať členov blogu.