16. 4. 2011

Devín-Bratislava MOTIVAČNE

Ahojte bežkyne a bežci! Reagujem hneď na Zuzkin komentár. Tiež pevne verím, že tento rok sa nám už naisto podarí vytvoriť družstvo slovenských Parížaniek na Parisienne - http://www.la-parisienne.net/ !!! Pripomínam dátum 11/09/2011.
A tak motivačne by som sa s vami rada podelila, že na našom slovenskom Národnom behu Devín - Bratislava sa nám behalo úplne super! A nebežala som z Paríža len ja, ale aj ďalší naši blog kamaráti Tina a Noel. Tak na ilustráciu dávam pár fotiek.
Atmosféra bola úplne výborná a počasie tento rok tak prialo, že aj skalní bežci boli prekvapení, ako bolo krásne slnečno. Bežalo sa s vetrom o preteky, ale ten bol našťastie v dobrom smere: fučalo od Devína. :) Bol to už 64. ročník a tento krát bol rekordný počet účastníkov, ktorý presiahol až 5 000 bežcov, čo je na miestne pomery veľmi pekné číslo. A ako vidíte, povzbudzovali nás aj v krojoch!
Ja osobne sa teším na ďalšie behy a navrhujem, že na najbližšej večery (prvý májový týždeň, info coming soon) sa musíme dohodnúť, kedy dáme v máji spoločný tréning!!! A na ňom môžme podrobnejšie prebrať stratégiu, kedy, kto a ako sa prihlásime do toho nášho budúceho družstva PARISIENNES SLOVAQUES!!!
Pekný víkend a sportivement! Aďa

15. 4. 2011

Sťahovanie

Ahoj blogeri, asi ste si istotne všimli, že za posledné dni som bola trochu "ticho". Vďaka Adi sa k vám dostali informácie ako bolo treba, ale ešte mám nejaké resty. Problém je v tom, že som sa sťahovala z 75 do 78 a nemám ešte pripojenie na internet a ani veľa času nazvyš. Preto vám teda teraz ponúkam rekapituláciu v jednom príspevku.
V prvom rade ďakujem priateľom-blogerom, ktorí nám prišli pomôcť či už s maľovaním, sťahovaním alebo zariaďovaním bytu za super ceny :-))) Ešte dotiahnem to upratovanie a vybaľovanie a teším sa na večeru u nás doma.
A teraz k blogu. Už sme v polke apríla a ja som vám nestihla ani oznámiť víťaza našej marcovej súťaže o dobrú knižku. Knižku získava za svoj príspevok o "La Parisienne" Zuzka K. a "dám ti ju teda na našej májovej večeri". Áno bude večera a to prvý májový týždeň, viac info poskytne neskôr Aďa.
Ako už písala Aďa, naše krásne kraslice majú všade úspech, tak ak bývate neďaleko Sceaux, stihnete tento víkend aj štvrtý ročník výstavy Detí Dunaja Des œufs de Pâques traditionnels slovaques, od 10 h 30 do 20 h v Ancienne Mairie de Sceaux, 68 rue Houdan, Sceaux.
To bude na teraz všetko, ozvem sa opäť v priebehu budúceho týždňa. Nezabudnite si pozrieť príspevok program Slovenského inštitútu, aby ste vedeli čo sa bude diať.

Úspech kraslíc v Compiegne

Ahojte Blogeri! Slovenské kraslice majú tento rok naozaj veľký úspech. Kolega, ktorý býva v Compiegne mi na moje veľké prekvapenie priniesol článok o ich výstave z miestnych novín. Tak som vám ho preskenovala... Pekný víkend. Andrea

Chasse en Slovaquie

Maliar a fotograf Bernard Guillot pri príležitosti návštevy Senca fotografoval slnečnice pri jazerách. Svoje snímky predstaví na výstave s názvom Chasse en Slovaquie v Galerie Frédéric Moissan (72, rue Mazarine, 75006 Paris, http://www.galerie-fmoisan.fr/). Vernisáž výstavy sa bude konať vo štvrtok 28. apríla 2011 od 18h00. Pozvánky na akciu zasiela aj Slovenský inštitút v Paríži.
Du 21 avril au 20 mai 2011, l’évènement réunira des photographies issues du livre d’artiste qui paraîtra pour l’occasion ainsi que des peintures et des photographies peintes. Il vous suffit de cliquer sur le lien suivant pour accéder aux visuels de l’exposition : http://db.tt/bRY7LSo Un film a été réalisé sur Bernard Guillot et sera diffusé durant l’évènement. Nous espérons avoir le plaisir de vous accueillir à la galerie pour cette belle occasion.

12. 4. 2011

Na radare Katarína Kúdelová

Ahoj Blogeri, Katarína Kúdelová, mladá slovenská výtvarníčka pôsobiaca vo Francúzsku, ktorú už istotne z nášho blogu poznáte, nás pozýva na svoju ďalšiu výstavu. Ide o Biennale de Denise, kolektívne podujatie viacerých autorov, ktoré sa uskutoční v centre umenia Le Radar v Bayeux od 5. apríla do 29. mája 2011. Viac informácií nájdete po kliknutí na obrázky a na stránke http://katarina.kudelova.free.fr/