16. 12. 2010

Ponuka práce pre študentov - súrne!!!

On recherche des étudiants de langue maternelle slovaque pouvant être intéressés par un job étudiant de relecture de catalogue. Les missions se déroulent dès que possible.
Société : DIADEIS
Lieu de travail : Paris 15ème
Niveau d'étude : peu importe
Durée de la mission : 1 à 2 jours
Date de début de mission : idéalement jeudi 16/12 ou vendredi 17/12, sinon dès que possible
Rémunération : 9.86€ l’heure
Missions : Nous avons 6 catalogues à relire et éventuellement corriger en 6 langues différentes : Croate, Polonais, Roumain, Serbe, Slovaque, Slovène
Nous cherchons pour chaque langue deux personnes capables de relire les textes pour déceler d’éventuelles fautes d’orthographe et de grammaire.
Les personnes doivent savoir parfaitement écrire la langue concernée.
Pour postuler vous pouvez appeler au 01.40.37.94.67, ou sinon envoyez un mail à pauline.barberet@diadeis.com
Laissez votre numéro qu'on puisse vous rappeler.
Pauline BARBERET
Département des Ressources Humaines chez DIADEIS

15. 12. 2010

"Nebeské korčuľovanie"


Pre všetkých priaznivcov ľadu a korčuľovania : tento rok si môžete vyskúšať aj takzvané korčuľovanie nebeské, teda vo výške. A nie hocijakej, ale priamo na Eiffelovke. Od 15. decembra do 9. februára je od 10h30 do 22h30 verejnosti prístupná ľadová plocha na prvom poschodí. Plocha má 200m², nachádza sa vo výške 57m, vstup zdarma, samozrejme po zaplatení vstupu na vežu (4,50€ peškom) a zapožičanie korčulí je zdarma. Organizátori sľubujú, že po zotmení sa plocha premení na dancefloor. Tak neváhajte a zakorčuľujte si nad Parížom.
Samozrejme tak ako každý rok je verejnosti prístupné i klzisko pred Hôtel de ville. Tento rok vás čakajú dve plochy o rozlohe 1635 m² od 17. decembra do 27. februára 2011. Vstup voľný od 12h do 22 cez týždeň a od 9h do 22h cez sviatky a víkedny. Zapožičanie korčulí 5€.



13. 12. 2010

F. Nourissier – BRATISLAVA

Ak hľadáte nápady na vianočné darčeky, máme tu pre vás tip na jeden, ktorým určite nič nepokazíte: dobrá knižka totiž vždy poteší!
Mala by takou byť aj kniha BRATISLAVA od francúzskeho autora Francois Nourissier. Opisuje Bratislavu zpred roku 1990, keď si autor počas svojej návštevy v roku 1986 porovnáva realitu so svojimi spomienkami z povojnového obdobia z roku 1947. Knižka je bezpochyby zaujímavá nielen pre nás Slovákov, ale i pre našich francúzskych priateľov, keďže podáva pohľad na naše hlavné mesto očami francúzskeho spisovateľa.
Pre viac informácií kliknite na názov článku. Ak ste knižku už čítali, alebo ju máte doma, dajte nám vedieť v komentároch vaše dojmy.
Bonne lecture!