12. 4. 2013

Česko a Slovensko v Európe


Ahojte, ak vás aspoň trochu zaujímajú spoločensko-politické otázky, nenechajte si ujsť budúci utorok 16. apríla konferenciu v Českom centre. Sloveský inštitút vás pozýva na zaujímavý večer, ktorého ústrednou témou je pohľad na vývoj našich dvoch krajín v Európe od rozdelenia federácie. Podujatie pripravili dve združenia : "Etudiants et jeunes professionnels tchèques en France" a "V4 Sciences Po".
Utorok 16. apríla od 19h30 do 21h30 v českom centre na 18 rue Bonaparte, Paris 6°

10. 4. 2013

Agenda „Francúzsko“ na ÚSŽZ

Ahoj Blogeri, Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí na svojej stránke http://www.uszz.sk/ aktualizoval rozdelenie agendy pracovníkov úradu. Potešujúcou správou je, že v rozdelení sa objavilo aj portfólio „Francúzsko“, ktoré v predošlej verzii nefigurovalo. S radosťou si vám dovoľujeme oznámiť, že za túto agendu je zodpovedná pani Božena Malíková (tel.: +421 2 57 20 05 28, bozena.malikova@uszz.gov.sk). Viac detailov na stránke ÚSŽZ, rubrika Kontakty/Pracovníci úradu.

9. 4. 2013

Pivo Steiger vo Francúzsku

Ahoj Blogeri, dávame vám do pozornosti stránku francúzskej pobočky známeho slovenského pivovaru Steiger, ktorý je najstarší na Slovensku, a ktorý, ako sa zdá, úspešne expanduje do Francúzska. Sídlo francúzskej pobočky sa nachádza v obci Saint-Michel na predmestí Angoulême. Viac informácií a kontakt nájdete na stránke http://www.steiger-france.com/ Neváhajte sa na pobočku obrátiť a osobne pomôžte rozvoju úspešného slovenského podniku v zahraničí ;) Na zdravie!

Na spoločnej vlne

Banskobystrické rádio Slobodný vysielač ponúka krajanom spoluprácu na príprave relácie „Na spoločnej vlne“ určenej všetkým krajanom, ale aj Slovákom, ktorí žijú v SR a majú záujem sa dozvedieť viac o živote za hranicami. Základná koncepcia relácie je rozdelená do troch častí: Infobox o aktuálnom krajanskom dianí v zahraničí . V druhej časti by sme chceli predstavovať osobnosti, ktoré sa významným spôsobom pričinili o pozdvihnutie slovenského povedomia. Bodkou za reláciou má byť tradične zážitok alebo postreh niektorého z krajanov zo všedného života v jeho domovskej krajine. V tejto línii by som Vás chcel poprosiť o príspevky či už hotové v textovej forme, mp3, alebo vo forme rozhovoru (napr. cez skype), alebo typy a ponuky, ktoré by sme mohli zaradiť do infobloku. Čo sa týka druhej časti, tam by som privítal najmä typy na významné osobnosti, ktoré si podľa vás zaslúžia, aby sme si ich predstavili. Predpokladám, že v tejto časti budeme predstavovať najmä nežijúce osobnosti. V záverečnej časti ide o rozprávanie ktoréhokoľvek Slováka zo zahraničia, ktorý je ochotný sa s nami podeliť o svoje zážitky, postrehy a pocity. Za Vašu pomoc, príspevky, konštruktívnu kritiku, ale aj nové podnety Vám už teraz ďakujem a teším sa na spoluprácu. Richard R. Senček, +421 (0) 48 38 10 10 1, studio@slobodnyvysielac.sk. Za postúpenie informácie ďakujeme SFSP.

8. 4. 2013

EQUIPE DES PARISIENNES SLOVAQUES

Salut à toutes les sportives ! J'ai crée notre équipe magique : LES PARISIENNES SLOVAQUES et je me suis inscrite. Donc vous vous inscrivez sur le lien dessous, jusqu'à 2 mai le tarif est de 45 EUR. http://www.la-parisienne.net/site-course/course/sinscrire-a-la-course/sinscrire Pour l'instant, notre équipe tchéco-slovaco-américaine est le suivant : - Anna, Petra, Jennifer, Tina, Zuzka, Miška et moi-même. A l'inscription, vous devez cochez 'challenges copines' est vous rechercher dans le drop-down list le nom de l'équipe Les Parisiennes slovaques. Choisissez niveau GAZELLES, parce que l'on n'est pas des débutantes et aussi parce que cela va nous permettre d'être mieux placer au départ de la course. Confirmez-moi une fois que vous êtes inscrites! DO TOHO !!!!!! Aďa