1. 12. 2012

Mikulášska nádieľka v Paríži


Veľkí i malí, príďte sa potešiť z príchodu Mikuláša do Paríža v sobotu 8. decembra od 16h na 75 rue Alexandre DUMAS v PARIS 20. 
            

30. 11. 2012

Slovenské vianočné trhy

Tento rok začala príprava Vianoc v Paríži na môj vkus trochu skoro. Vianočné trhy na Champs-Élysées otvorili už v polke novembra a i vianočné osvetlenie obchodných ulíc prišlo pomerne skoro. Ja sa rada teším z previanočnej atmosféry, ale ak sme sa pred niekoľkými rokmi sťažovali, že Francúzi okrem Strasbourgu nemajú trhy, teraz rastú ako huby po daždi. Bohužial s jediným cieľom, ktorým je nákupný ošial. Preto ak túžite po tej pravej slovenskej vianočnej atmosfére, plnej úsmevu a dobrej nálady, príďte podporiť trhy, ktoré každoročne organizuje v Paríži združenie Detí Dunaja Trhy môžete navštíviť od 5. do 8. decembra v Beffroi de la Mairie du 1er, 4, place du Louvre pri kostole St Germain L'Auxerrois (M°Louvre -Rivoli). Sú otvorené každý deň od 13h do 19h.
V sobotu 8. decembra pripravuje radnica vianočný program pre zbierku téléthon na ktorom sa zúžastia i Deti Dunaja.

Hľadá sa šijací stroj

Ahojte blogeri, obrátila sa na nás jedna študentka scénografie, ktorá pre svoju prácu potrebuje akýkoľvek funkčný šijací stroj. Je to štipendistka takže si nemôže dovoliť kúpiť nový, tak ak máte niekto "potrebu sa zbaviť" i staršieho stroja, alebo ho môžete ponúknuť za symbolickú cenu, ozvite sa prosím na našu mailovú adresu blogslovakov@gmail.com
Vopred vám ďakujeme.