21. 6. 2010

Zápas SLOVENSKO - TALIANSKO

Slovenskí futbaloví reprezentanti vyhrali v poslednom zápase základnej F-skupiny nad stále úradujúcimi majstrami sveta 3:2. Slováci obsadili v konečnom účtovaní F-skupiny 2. miesto so 4 bodmi za víťazným Paraguajom, ktorý získal 5 bodov...
Ja som žiaľ nemohla ísť zápas sledovať na ambasádu, lebo som organizovala seminár... Náš vrátnik mi ale nastavil zápas na jeho poste a tak som stále odbiehala "akože" niečo vybaviť... Gratulujem našim športovcom a hlavne nech vedia, že ich podporujeme aj z diaľky.
Broňa

Dovolenka predo dvermi

Ahoj Blogeri, a máme tu prvý letný deň! Blíži sa čas dovoleniek, preto vám pripomíname možnosť využiť služby Strediska MZV SR pre pomoc a služby občanom, ktoré poskytuje informácie prvého kontaktu a základné informácie o podmienkach cestovania do zahraničia. Viac informácií o činnosti strediska nájdete po kliknutí na obrázky,  na stránke http://www.mzv.sk/ alebo v našom príspevku Spomienka na leto zo 14. 9. 2009.

20. 6. 2010

Výročie družby medzi Fontaine le Port a Liptovským Jánom

Družobný výbor Fontaine le Port - Liptovský Ján začiatkom júna oslávil 5. výročie svojej existencie za prítomnosti prvého tajomníka Veľvyslanectva SR vo FR Mareka Murína, zástupcov Conseil Général Seine et Marne, starostov obcí, delegácie z Liptovského Jána a obyvateľov Fontaine le Port neďaleko Fontainebleau.
Oslavy a priateľské slovensko-francúzske stretnutie trvalo štyri dni a malo bohatý program. Okrem iného sme navštívili pivnice Mercier v Champagne, zámok Vaux le Vicomte a tiež aj moderne vybavenú fabriku na spracovanie odpadu. Nechýbali spoločné večere pri harmonike, slovenských i francúzskych pesničkách. Prežili sme spoločne krásne chvíle a každý sa už teší na ďalšie stretnutie, ktoré bude tento raz na Liptove vo februári 2011. Soňa Tarabová Cedille sonia.cedille@free.fr