19. 4. 2013

Slovaquie à la Fête de l'Europe à Bordeaux

Nous avons le plaisir de vous convier à la découverte de la Slovaquie par les jeunes de Slovaquitaine lors de la Fête de l'Europe à Bordeaux les 4 et 5 mai 2013 (10h - 19h, Placette de Munich - Quai Louis XVIII) Au programme: Dégustation des spécialités - Vente de l'artisanat (jouets en bois, figurines en feuille de maïs, céramique de Trstená) - Ateliers - Info pays - Info culture. FAITES PASSER LE MESSAGE !!!

16. 4. 2013

Drive-in v Grand Palais


Tak toto tu ešte nebolo!!! Od 10 do 21 júna budeme mať možnosť pozrieť si kultové filmy ako Pulp Fiction, The Big Lebowski či Grease v naozajstnom americkom drive-in kine priamo v centre Paríža. Projekt Cinema Paradiso pripravila spoločnosť MK2 spolu s Fiatom. V hlavnej sieni Grand Palais vás budú Fiatky 500 "décapotables" a ak by vám náhodou vyhladlo, môžete si pochutnať na Diner's burgroch. Celú atmosféru rokov šesťdesiatych doplní roller dráha a tanečný parket. Filmy sa budú premietnať dvakrát za deň a každé predstavenie môže prijať tisícku divákov...ale ako vždy v Paríži to bude isto málo. Tak si zapíšte do kalendára, že vstupenky na predstavenia sa začnú predávať už 26 apríla cez Fnac.

Daruje sa prebaľovací stolík

Tentokrát tu máme ponuku pre vás blogerky, budúce mamičky. Zuzana vám rada posunie svoj prebaľovací stolík. Je skladací, z plastu, na kolieskach a má i priehradky na plienky a hygienu potrebnú pre vaše bábätko. Bohužial nemá momentálne fotoaparát takže pridávame len ilustračné foto. Ak máte záujem zavolajte Zuzane na 06 66 63 06 87, stolík vám daruje, len si poň treba prísť ku nej.

14. 4. 2013

Portail de la Slovaquie

Ahoj Blogeri, stane sa Vám, že príležitostne potrebujete informácie týkajúce sa Slovenska vo francúzštine? Ak áno, máme pre Vás pomerne bohatý ucelený zdroj. Je ním Portail de la Slovaquie, ktorý na svojej stránke vytvorila francúzska Wikipédia. Obsahuje rubriky venované geografii, histórii, politike, ekonomike či kultúre Slovenska. Wikipédia, ako viete, je webová encyklopédia s otvoreným obsahom, ktorú možno slobodne čítať aj upravovať. Tento fakt je podľa nás najväčším pozitívom Portálu Slovenska. Dávame ho do pozornosti všetkým, ktorí na svojich stránkach záslužne uverejňujú informácie o Slovensku vo francúzskom jazyku, napr. http://slovaque.guide.kat.free.fr/ alebo krajanským spolkom. Tvorba príspevkov je jednoduchá. Má podobu mailovej komunikácie s možnosťu pripájania obrázko, fotografií máp... Odporúčame spojiť poznatky a úsilie a uverejňovať informácie spoločne. Ako na našom blogu... ;)