15. 10. 2010

Rex pre malých i veľkých

Ak máte chuť spoznať svet za filmovým plátnom, a to doslova, nenechajte si ujsť víkendovú akciu v kine Grand Rex (na Grands Boulevards v Paris 2). Toto kino bolo založené v roku 1932 a dnes patrí medzi historické pamiatky Paríža. Už niekoľko rokov ponúka nielen filmy na filmovom plátne, ale i prehliadku za plátnom, počas ktorej navštívite kabínu projekcie, dozviete sa čo to a hlavne si vyskúšate na vlastnej koži niektoré triky a stane sa z vás filmová hviezda. Ja som Rex navštívila už pred piatimi rokmi s mojim vtedy ešte malým synovcom, ale pravdupovediac, zabavili sme sa aj my veľkí. No a tento víked máte možnosť navštíviť túto atrakciu za 1 euro namiesto 9,80€. Tak neváhajte a staňte sa na chvíľu novou filmovou hviezdou, alebo aspoň milióntym návštevníkom kina GRAND REX.

12. 10. 2010

Voľné miesta na koncert Komorného orchestera Konzervatória Bratislava

Slovenský inštitút vám dáva do pozornosti, že ostáva ešte niekoľko voľných vstupeniek na koncert Komorného orchestera Konzervatória Bratislava pod vedením Dušana Billa. Koncert je organizovaný pri príležitosti výstavy gotiky na Slovensku « Zlatom a ohňom » (D'or et de feu). Na programe je výber slovenskej a európskej hudby od 13. do 17. storočia. Vašu účasť treba potvrdiť vopred na 01 53 73 78 16 (od 9h15 do 17h30)
Dátum a miesto konania: 17. 10. 2010, o 19h, Sála Notre-Dame, Múzeum Cluny, Musée national du Moyen Âge, 6 place Paul Painlevé, Paríž 5°

Ponuka práce a kontakt na slovenské mamičky

Veľmi nás teší, že slovenské mamičky zareagovali na našu letnú výzvu a vidíme, že ich okruh sa deň čo deň zväčšuje. K tejto iniciatíve pomohla i správa o založení detského krúžku Margarétka, o ktorom sme informovali 5. októbra. Do pošty nám prišla nová reakcia, ktorá je zároveň ponukou pre vás študentky, ktoré máte chuť privyrobiť si v slovensko-francúzskej rodine. Tak neváhajte a ozvite sa na nižšie uvedený inzerát :
"Reagujem jednak na príspevok o kamarátoch z mokrej štvrte a mám zároveň ponuku práce pre šikovné Slovenky. Sme slovensko-francúzska rodina s dvomi trojročnými chlapčekmi a bývame v Rueil-Malmaison (92) čo je asi 15 min. jazdy RER A z Charles de Gaulle-Etoile.
Rada spoznám Slovenky, prípadne slovenské rodiny v okolí na víkendové výpravy do parkov (som pracujúca matka, tak som voľná len cez víkend). Zároveň hľadáme niekoho na výpomoc v domácnosti a stráženie našich detí na zhruba 4 hodiny 2x do týždňa.
Dohoda dní je možná podľa rozvrhu prednášok v škole.
Odpovede zasielajte na 
tumpachm@uppf.ffbatiment.fr
Vopred ďakujem,
Michaela Tumpach"