10. 12. 2009

Vianočný koncert

Na doplnenie vianočnej atmosféry nám Slovenské vyľvyslanectvo v spolupráci so Slovenským inštitútom pripravili vianočný koncert Slovenské filharmonického zboru. Koncert sa uskutoční túto sobotu 12. decembera 2009 o 20h, v kostole Sainte Marie Madeleine (Paríž 8, M Madelaine). Na programe : Sergej Rachmaninov, Nešpory op. 37, zbormajster - Blanka Juhaňáková, tenor - Michal Seredič, alt - Mária Kováčová. Nenechajte si ujsť túto výnimočnú udalosť.
Kto sa k nám pridáte?

9. 12. 2009

Aké boli vianočné trhy...

Skvelé :-) tak ako potvrdzujú nasledujúce fotky, ktoré nám zaslala Martina.




Vianočný pozdrav z Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí

Milí blogeri,
do nášej mailovej schránky prišiel nasledujúci pozdrav pre krajanov :

Drahí krajania,
Blíži sa vianočný čas, kedy sa stretávajú príbuzní, známi, keď si sadáme k spoločnému stolu, aby sme sa tešili z jedinečnej sily, ktorej hovoríme rodinné puto. Vianoce a Nový rok sú obdobím, kedy sa každý snaží byť so svojimi blízkymi, kedy si viac uvedomujeme silu priateľstva, lásky, úcty a obetavosti. To všetko sú hodnoty, ktoré znamenajú veľa aj pre našu veľkú rodinu Slovákov roztrúsených po celom svete. Pre každého človeka je dôležité, aby sa jeho dni napĺňali spokojnosťou, ľudskou spolupatričnosťou a porozumením.
Môžem Vás ubezpečiť, že vláda Slovenskej republiky sa zodpovedne venuje krajanskej otázke, o čom svedčí aj výška finančných prostriedkov určených na podporu krajanských spolkov a organizácií v zahraničí v rámci grantového systému Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí. Slovenské slovo, viera, piesne, tance, zvyky, to všetko sa dedí z pokolenia na pokolenie a pretavuje sa do všetkých Vašich aktivít a akcií, ktoré organizujete a tým dokazujete, že si vážite dedičstvo predkov.
Drahí krajania, z úprimného srdca Vám prajem v mene svojom i v mene celého kolektívu pracovníkov Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí v spokojnosti a radosti prežité vianočné dni a do roku 2010 veľa zdravia, lásky, životnej sily a pokoja v duši.

Vilma Prívarová
predsedníčka Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí.


Ďakujeme :-)

7. 12. 2009

Internetové kníhkupectvo Martinus

Ahoj Blogeri, ak ste priaznivcami slovenskej literatúry a vo Francúzsku sa bez slovenských kníh neviete zaobísť, dávame vám do pozornosti najväčšie slovenské internetové kníhkupectvo Martinus. Niektorí krajania vo Francúzsku už majú s jeho službami pozitívnu skúsenosť. Na stránke http://www.martinus.sk/ (rubrika Nakupujete u nás prvýkrát?) nájdete informácie o kníhkupectve, katalóg titulov aj návod, ako si knihy kúpiť a nechať zaslať poštou.