23. 6. 2011

Hľadá sa prekladateľ(ka), SÚRNE!

RECHERCHE URGENTE : 
Nous sommes une société de sous-titrage et nous recherchons un traducteur du slovaque vers le français pour le sous-titrage d’un film dans le cadre de la préparation du festival Paris Cinéma. Le film s'appelle "Dialogue", il y aura environ 170 sous-titres à traduire, et la rémunération sera de 150 euros brut. Il faut compter quelques heures (une demi-journée ?) de travail, d'autant qu'il n'y a pas de liste de dialogues. Si quelqu’un est intéressé, pouvez-vous nous contacter au : 01 53 20 37 42 ou à marie.caprioli@softitrage.com 
Merci, 
Marie Caprioli 
SOFTITRAGE COM 

21. 6. 2011

Accompagnateur de randonnée en Slovaquie

Agence de voyages spécialisée dans les séjours nature et randonnée en Slovaquie recherche des personnes pour accompagner des groupes français de 5 à 17 personnes pour la saison été 2011 (juin à septembre). Une disponibilité sur l’ensemble de la période n’est pas nécessaire. Les séjours ont une durée de 2 semaines en général.
Qualités requises : très bonne maîtrise de la langue française, bonne aptitude physique (randonnées de 4 à 8 heures par jour selon le programme), connaissance de la moyenne montagne slovaque, connaissances culturelles et historiques de la Slovaquie (quelques visites culturelles prévues au programme), responsable, sachant mener un groupe et prendre des décisions, avoir le contact facile, savoir prendre soin des autres, capacités d’organisation et d’adaptation, autonomie, diplôme de guide touristique et de premiers secours apprécié. Pour plus d’informations ou pour envoyer votre CV : xenia.vall@gmail.com

20. 6. 2011

Slovenský folklór


Ak niečo patrí k tradičnému slovenskému letu, tak sú to folklórne slávnosti. Hudba, tanec, rezká pesnička...v tomto duchu sa spojili združenie Attitude a Slovensko z Meudonu s folklórnym súborom spolku AOTS Nadeje a poľskou Dzwon. Nadeje a Dzwon sa už minulý rok úspešne postarali o dobrú zábau v deň hudby. Tento rok pripravili spoločné predstavenie "Tableaux de Slovaquie". Podujatie sa uskutoční v stredu 29. júna o 20h30-22h v CAC (Centre d'Art et de Culture) de Meudon, 15, boulevard des Nations Unies. Vstup voľný. 

Storočnica Jána Cikkera

Pre všetkých priaznivcov vážnej hudby je na tento piatok pripravený koncert pri príležitosti osláv storočnice Jána Cikkera, rodáka z Banskej Bystrice. Jozef Cikker patril medzi vedúce osobnosti národnej hudobnej moderny. Prvé hudobné vzdelanie získal u svojej mamy, učiteľky hudby. Ešte nechodil do školy, ale noty už ovládal a tak si začal pri klavíri vyťukávať vlastné nápady. Napokon vyštudoval skladbu, dirigovanie a organ na Štátnom konzervatóriu v Prahe a súbežne hudobnú vedu na viedenskej Hudobnej akadémii. V rokoch 1938-51 bol profesorom hudobnej teórie na konzervatóriu v Bratislave, v rokoch 1945-48 pôsobil ako dramaturg opery SND a od 1951 pôsobil ako profesor hudobnej skladby na VŠMU.
Najvýznamnejšie umelecké úspechy dosiahol Ján Cikker v opernej tvorbe. Na piatkovom koncerte o 20h v Grand salon du Musée de l’Armée en l’Hôtel national des Invalides (129 rue de Grenelle Paris 7)  predstaví jeho dielo Jordana Palovičová, klavír a Sacha Hatala, mezzo-soprán. Nezabudnite si vopred rezervovať svoje miesta na anna.vasseur@mzv.sk alebo na 01 71 93 73 33.

Oslava hudby


Tak ako každý rok, tu máme opäť "Fête de la musique". Tentokrát sa trochu líši od tých predošlých, pretože toto podujatie oslavuje tento rok svoje tridsiate narodeniny. Na počiatku tejto myšlienky stál v roku 1976 americký muzikant Joel Cohen, ktorý pracoval pre Radio France. No trvalo niekoľko rokov kým sa príchod leta začal oficiálne oslavovať vo Francúzsku hudbou. Od roku 1982 sa hudbou "nakazila" už vyše stovka krajín, ktoré sa pridali k Francúzom a každého 21. júna sa ulice miest stávajú koncertnými sálami. Je to na jednej strane príležitosť pre amatérskych umelcov predstaviť sa širokému publiku a zároveň na druhej strane, hudobné hviezdy a stálice sú v tento deň prístupné zadarmo na verejných koncertoch.
Program jednotlivých koncertov a podujatí nájdete podľa vášho bydliska či štýlu hudby na oficiálnej stránke po kliknutí na názov príspevku.