24. 6. 2012

Monika Melcová v Chartres

Ahoj Blogeri, od júla do septembra 2012 sa uskutoční 38. ročník medzinárodnej organovej súťaži svetového renomé Grand prix de Chartres. V katedrále v Chartres vystúpilo od roku 1975, kedy Association des Grandes Orgues de Chartres festival založila, viac ako 300 organistov zo všetkých kútov sveta. Každý rok si svetovú organistickú špičku príde vypočuť viac ako 15 tisíc poslucháčov.
V roku 2012 je medzi dôležitými osobnosťami organovej hudby do poroty pozvaná aj slovenská organistka Monika Melcová. S Francúzskom ju spájajú roky štúdií na Conservatoire National Supérieur de Musique v Paríži a Conservatoire National Supérieur v Lyone. Monika pravidelne koncertuje na prestížnych nástrojoch v Notre Dame de Paris, v Eglise de la Madeleine, či Saint Sulpice. Vo Francúzsku takisto realizovala viaceré nahrávky pre Radio France Musique. Monika Melcová v rámci Grand prix de Chartres vystúpi 26. augusta 2012.
Viac o festivale a jeho programe sa dozviete na webe http://www.francefestivals.com/chartres/edito.html Stránku Moniky Melcovej nájdete na adrese http://www.monica-melcova.net/

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára