26. 6. 2012

Krajanský júl 2012

Ahoj Blogeri, nezadržateľne sa blíži čas prázdnin a dovoleniek, ktorý už istotne túžobne očakávate. Ešte predtým nás však čakajú dva významné sviatky. Prvým je sviatok Cyrila a Metoda (5. júl), ktorý si tradične pripomíname v kruhu Slovenskej katolíckej misie. Cyrilo-metodská omša býva posledná pred prázdninami, takže ju môžete využiť aj na stretnutie s priateľmi, s ktorými sa opäť uvidíte až na jeseň. Tento rok sa bude konať v kaplnke chrámu Madelaine 1. júla 2012 o 12h00.
Zároveň vám dávame do pozornosti, že v roku 2013 si pripomenieme 1150. výročie príchodu Cyrila a Metoda na Veľkú Moravu. Toto významné jubileum už figuruje aj v zozname významných výročí UNESCO.
Druhým sviatkom je Deň zahraničných Slovákov (5. júl), ktorý si pripomíname od roku 1993. Je súbežný so štátnym sviatkom Cyrila a Metoda. Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí pri tejto príležitosti organizuje stretnutie pri základnom kameni Pamätníka slovenského vysťahovalectva v Sade Janka Kráľa v bratislavskej Petržalke. Viac o tomto podujatí sa dočítate na stránke ÚSZŽ.

Prajeme vám pekné oslavy oboch sviatkov a následne príjemné prežitie letných mesiacov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára