7. 1. 2009

Slovanské povesti a večera

Ahojte blogeri,

Máme tu nový rok a s ním aj mnohé zmeny. Ako ste si všimli veľvyslanectvo aj s inštitútom už zmenili svoju adresu a zatiaľ nemáme program oficiálnych aktivít. Preto začneme nový rok našou tradičnou večerou po slovensky. Tentokrát si ale ako predjedlo dáme najskôr kultúrne predstavenie : Contes et légendes Slaves. Viac info nájdete na http://www.lentrepot.fr/ent_evenement.asp?eid=122
Táto akcia môže byť zaujímavá aj pre našich francúzskych známych, tak ich kľudne vezmite so sebou :-) začína to už o 19h15, čo je pre niektorých veľmi skoro, ale môžu sa k nám pridať po predstavení na večeru, ktorá bude v tom istom objekte. Vstupné na predstavenie je 7€ a Plats: 14 - 21€, Dessert: 6 - 7€.
Stretneme sa teda v utorok 13. januára v L'entrepôt 7/9 rue Francis de Pressensé 75014
http://www.lentrepot.fr/ent_inst.asp?iid=19

Z dôvodu rezervácie v reštaurácii nahláste prosím čím skôr svoju účasť Andrejovi na mail andrejbloguje@gmail.com

PF 2009

Broňa

1 komentár:

Andrej povedal(a)...

L´Entrepot bol pre nás všetkých objavom. Niekdajšie skladisko premenené na polyfunkčné kultúrne centrum dáva priestor predovšetkým umeniu - kinematografii (3 sály), výtvarnému umeniu, literatúre, divadlu, hudbe, ako aj kulinárskemu umeniu... Občianske združenie A.D.E.A.C, ktoré spravuje L´Entrepot, kladie tiež osobitný dôraz na vzťah centra k miestnej komunite. L´Entrepot je miestom verejnej diskusie, zohráva úlohu gréckej agory alebo rímskeho fóra. (Na Slovensku sa podobné centrá objavujú čoraz častejšie - dnes už neexistujúce divadlo Stoka v Bratislave, Kulturfabrik v Banskej Bystrici, Elektráreň v Poprade či kasárne v Košiciach.)
Zo slovanských povestí a legiend sa nakoniec vykľuli ruské skazky, takže nechýbal švárny cárovič Ivan ani spanilá Vasilisa... Marguerite Gauthier Protopopova nás prostredníctvom svojho výpravného rozprávania previedla nedozernými priestormi Ruska, zaviedla nás na nehostinný sever aj bohatý juh cárskeho impéria.
Večera v reštaurácii L´Entrepot bola pre mňa milým prekvapením nielen vďaka znamenitej kuchyni, ale predovšetkým vďaka tomu, že sme sa zišli v rekordnom počte. Prvý raz sme sa stretli so Zuzkou a Petrom, ktorí sa nám napísali na mail BSF, a tiež sme sa zoznámili s Kornelom. Dohodli sme sa, že najbližšie stretnutie zorganizujeme približne o dva týždne.

Zverejnenie komentára