27. 7. 2012

European Employment Services

Ahoj Blogeri, tento príspevok je skôr ako Vám, ktorí ste už vo Francúzsku úspešne etablovaní, určený našim rodákom zo Slovenska. Zverejňujme ho, ako reakciu na ich časté žiadosti o rady a pomoc s hľadaním práce vo FR. Obracajú sa aj na konzulárne oddelenie Veľvyslanectva SR vo FR, ktoré však informácie tohto typu neposkytuje.
EURopean Employment Services alebo skrátene EURES je sieť, ktorej cieľom je uľahčiť voľný pohyb pracovných síl v rámci Európskeho hospodárskeho priestoru (vrátane FR) a Švajčiarska. EURES disponuje databázou voľných pracovných miest v rámci celej EÚ. Okrem toho disponuje aj informáciami o životných a pracovných podmienkach v štátoch EÚ/EHP, informáciami o situáciách na jednotlivých trhoch práce o registračných procedúrach, daniach, či sociálnom a zdravotnom zabezpečení. Poradcovia EURES vedia pomôcť a poradiť pri tvorbe životopisov do jednotlivých krajín a zreálňujú predstavy klientov o práci v zahraničí. V SR začala sieť EURES pracovať vstupom do EÚ v roku 2004. Jej služby sú dostupné prostredníctvom EURES poradcov a asistentov na všetkých úradoch práce a tiež prostredníctvom EURES internetových pracovných portálov. Prostredníctvom EURES si našlo prácu v štátoch EÚ a EHP už viac ako 50 000 Slovákov. Na internete nájdete EURES na adrese http://www.eures.sk/ Zoznam poradcov EURES vo FR nájdete na stránke Európskej komisie. V tejto veci môžete kontaktovať aj http://www.pole-emploi.fr/
Na záver ešte jedna rada, alebo skôr odpoveď na otázku mnohých slovenských záujemcov o prácu vo FR. Ak neovládate dosť dobre francúzštinu, čakajú Vás veľmi ťažké časy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára