22. 11. 2009

Oslava Nežnej revolúcie

Túto sobotu sme sa stretli viacerí u nás doma na oslave dvadsiateho výročia Nežnej revolúcie. Nechýbal Kryl ani Hegerová a vďaka nesmiernej tolerancii našich susedov a skvelému DJ duo M&D, sme si zatancovali na slovenské hity. Chcela som sa poďakovať všetkým zúčastneným blogerom, ktorí prispeli k skvelej atmosfére. Hoci večierok nemal zámer vzdelávať, vyvolal u našich francúzských známych záujem o novembrové udalosti a o našu minulosť.
Do skorého videnia

5 komentárov:

Bronie 2 povedal(a)...

Broni,
diky za oslavu a prehlbovanie slovensko-francuzskych vztahov! Myslim ze aj dalsi francuzi by sa radi dozvedeli viac o slovenskej kulture a dejinach :)
Dufam ze coskoro bude nejake dalsie stretnutie.
Este raz dakujem.
B

Anonymný povedal(a)...

Oslava a zabava bola vyborna !!!

Bolo prijemne sa dozvediet, ze Francuzi sa zivo zaujimaju o slovensku kulturu a niektori dokonca uz mali prejazdene Slovensko z kazdych kutov. Mozno by bolo zaujimave viest nas blog aj vo francuzstine. Takto by aj Francuzi mohli byt informovani o slovenskych kulturnych podujatiach vo Francuzsku.
Myslim, ze by to bolo dobre prebrat na nasom buducum zasadnuti a na workshope, ktore sme odlozili na januar.

Tak este raz dakujem nasej Broni za pekny vecer plny vybornej zabavy a prijemnej nostalgii.

Zuzana M.

Anonymný povedal(a)...

Ahojte,

oslava bola skutocne bujara! niekedy to vrelo (dunelo) ako na namestiach v ´89 a inokedy len strngali kluce a horeli zapalovace.
80. a 90. roky pripomenuli aj uz trochu "bradate" hity slovenskych popovych veteranov ako tublatanka alebo elan.

Samotnu dimenziu zazitkov vytvaral "ketering". Domaca pani, co uz 24hodin pred oslavou zacala s pripravou jedal, si dala velmi zalezat. Jedlo bolo "trebien" a bola aj ponuka pre vegetarianov :)

Pozvane slovenske dievky tiez nelenili, priniesli chutne, doma pecene, tradicne makove, orechove a tvarohove kolace. Francuzkych hosti cakala exkurzia medzi slovenskymi chutami aj v podobe bryndzovej natierky, parenice a syrovych korbacikov.

Bohatej gastronomii sekundovali zname slovenske liehoviny a francuzske vina. Narodnostnu a gastronomicku kompatibilitu potvrdilo ich druzne kombinovane pozivanie.

Na zaver, dakujem za pozvanie! Ako "externistovi" ste mi dali moznost nahliadnut medzi vas. Velmi rad som vas stretol a tesim sa na nase buduce stretnutia.

k.
(kamil @ kamil . sk)

Anonymný povedal(a)...

supeer, tesim sa s Vami...je super, ze si taketo zasadne dni nasej historie pripominate aj daleko od rodnej hrudy:))
Tina

Andrea povedal(a)...

Broni,
Komentare to uz podrobne zhrnuli, pripajam sa a dakujem este raz za perfektnu party, bolo to ako vzdy u vas – vyborne ! a vesele ! Tesim sa, ze sa to pacilo aj francuzom, hoci boli momenty, ked sme ovladali scenu a « zahnali » ich do kuchyne :)
MERCI BEAUCOUP

Zverejnenie komentára