30. 11. 2009

Decembrový program Slovenského inštitútu

Vianoce, vianoce, konečne sú zas...alebo máte radšej Rolničky, rolničky...klasické piesne a koledy si môžete pustiť doma na CD, ale vychutnať si tú správnu vianočnú atmosféru môžete aj priamo v Paríži...takže hurá na trhy.

Slovenský Inštitút vás pozýva okrem vianoc aj na netradičné stretnutie s rómskou vílou Kesaj, ktorá k nám zavíta prostredníctvom detského súboru "DETI KESAJ - KESAJ ČHAVE". Súbor spočiatku vznikol ako platforma pre pomoc rómskym deťom zo znevýhodneného sociálneho prostredia, ale veľmi rýchlo sa práve tieto deti stali prostredníctvom svojich piesní a tancov poslancami krásnej myšlienky ľudskej lásky a spolunažívania národov. Ich hravosť, spontánnosť, prirodzená komunikatívna radosť zo spevu a tanca doposiaľ vždy dokázali podmaniť divákov či na Slovensku alebo v zahraničí. Viac informácií nájdete na ich stránke http://yepce.fr/kesaj/index.html a kliknite si aj na ich blog http://kesaj.blogspot.com/

3 komentáre:

Brona povedal(a)...

Čo sa týka trhov, nezabudnite, každá pomocná ruka je vítaná...vo štvrtok sa stretneme na mieste konania trhov o 18h aby sme všetko pripravili. No a v piatok spúšťame trhy. Môžete sa pridať kedykoľvek, stačí prísť hoci aj na chvíľu.

No a Kesaj Čhave vyzerá naozaj skvele...ja osobne si ich isto nedám ujsť.

Andrea povedal(a)...

Tak boli ste niekto na Kesaj Chave?
Ja som ich raz mala moznost vidiet na vystupeni na Slovensku, boli naozaj velmi dobri, ak mozte ist, tak iste neobanujete.

Unknown povedal(a)...

Idete niekto na koncert v sobotu do kostola Madeleine?

Zverejnenie komentára