30. 11. 2008

L´échange


Výborná réžia Clinta Eastwooda vynikajúci herecký výkon Angeliny Jolie a dojímavý príbeh založený na skutočnej udalosti. To sú len tri z mnohých ingrediencií, ktoré robia z filmu "L´échange" nezabudnuteľný, silný a emotívny filmový zážitok. Príbeh sa odohráva v Los Angeles na prelome 20. a 30. rokov (čo je dokonale ilustrované dobovými kostýmami, autami a najmä električkou :). Angelina Jolie hrá naozaj presvedčivo milujúcu slobodnú matku, ktorá zúfalo hľadá svojho uneseného syna. Po piatich mesiacoch márnych nádejí jej polícia oznámi, že jej syna našli. Aké je však jej prekvapenie, keď z vlaku vystúpi pre ňu neznámy malý chlapec. Ešte väčší šok je pre ňu reakcia polície, ktorá odmieta veriť tvrdeniu, že chlapec nie je jej synom. Nepomôžu ani presvedčivé dôkazy, policajný kapitán odmieta uznať svoju chybu a nešťastnú matku nechá zavrieť do psychiatrickej liečebne. Odhalenie šialeného masového vraha detí však celému príbehu dodá nový rozmer...
Neprezradím vám, ako sa príbeh skončí, jedna vec je však istá: je to film, ktorý vás možno šokuje, ktorý vás určite dojme, ale v každom prípade je to film, ktorý vás nenechá ľahostajnými. A voir, absolument !!!

1 komentár:

Brona povedal(a)...

Ahojte, tak ja som si to bola včera pozrieť.Naozaj skvelý film. Možno skôr ženský,čo sa týka témy, lebo romantiku v ňom nehľadajte. Vrelo odporúčam.

Zverejnenie komentára