1. 7. 2013

Záverečná...ďakujeme

Milí Blogeri,

ako sme už na blogu spomínali, tento piatok 5. júla sa na Slovensku oslavuje deň sv. Cyrila a sv. Metoda, no my si tento deň pripomíname i ako pamätný Deň zahraničných Slovákov.
Od založenia blogu na jeseň 2008, sme sa snažili vytvoriť vo Francúzsku a hlavne v Paríži informačnú platformu, ktorá by zefektívnila komunikáciu krajanov, spolkov a inštitúcií SR a zlepšila koordináciu krajanských aktivít vo Francúzsku. Je nám (a teda i mne osobne) veľmi ľúto, že ku dňu krajanov Blog Slovákov vo Francúzsku ukončí svoju publikačnú činnosť. Blog ako taký nezanikne. Informácie, ktoré obsahuje, zostanú i naďalej dostupné pre prípadných záujemcov na známej adrese http://blogslovakov.blogspot.fr/
K ukončeniu našej činnosti nás vedú rôzne dôvody. Niektorí z autorov blogu sa vrátili na Slovensko, iní sa usadili inde v zahraničí, ďalší si založili rodiny a na aktívne prispievanie na blog, či nebodaj organizovanie spoločenských podujatí im už nezostáva čas. A napriek viacerým výzvam sa nám nepodarilo násjť nasledovníkov, ktorí by prebrali "žezlo".
Touto cestou sa vám chceme poďakovať za sledovanie blogu. Osobitne ďakujeme krajanom vo Francúzsku a verným podporovateľov zo Slovenska, za všetky ich podnety, zaslané informácie a vstupy v podobe príspevkov či komentárov. Na základe vašich reakcií vieme, že blog prispel k zlepšeniu informovanosti o krajanskom dianí vo Francúzsku a existujúcich možnostiach jeho zdynamizovania. To znamená, že sa nám podarilo aspoň čiastočne naplniť náš zámer. Využitie tohto potenciálu zostáva na nás, Slovákoch vo Francúzsku. Tým, ktorí prídu po Blogu Slovákov vo Francúzsku, prajeme veľa elánu, tvorivých síl a vytrvalosti.

Broňa za Váš Blog

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára