26. 6. 2013

Krajanský júl 2013

Ahoj Blogeri, nezadržateľne sa blíži čas prázdnin a dovoleniek, ktorý už istotne túžobne očakávate. Ešte predtým nás však čakajú dva významné sviatky.
Prvým je sviatok Cyrila a Metoda (5. júl), ktorý si tradične pripomíname v kruhu Slovenskej katolíckej misie. Cyrilo-metodská omša býva posledná pred prázdninami, takže ju môžete využiť aj na stretnutie s priateľmi, s ktorými sa opäť uvidíte až na jeseň. Viac informácií vám poskytne SKM. Zároveň vám dávame do pozornosti, že v roku 2013 si pripomíname 1150. výročie príchodu Cyrila a Metoda na Veľkú Moravu. Toto významné jubileum figuruje aj v zozname významných výročí UNESCO.
Druhým sviatkom je Deň zahraničných Slovákov (5. júl), ktorý si pripomíname od roku 1993. Je súbežný so štátnym sviatkom Cyrila a Metoda. Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí pri tejto príležitosti organizuje stretnutie pri základnom kameni Pamätníka slovenského vysťahovalectva v Sade Janka Kráľa v bratislavskej Petržalke, ako aj ďalšie podujatia. Viac na stránke ÚSZŽ.
Prajeme vám pekné oslavy oboch sviatkov a následne príjemné prežitie letných mesiacov.

1 komentár:

Anonymný povedal(a)...

Dávam do pozornosti záznam z osláv príchodu C&M na Devíne. Karol
http://www.rtvs.sk/televizia/program/detail/5041/oslavy-1150-vyrocia-prichodu-svateho-cyrila-a-metoda-na-uzemie-dnesneho-slovenska/archiv?date=07.07.2013

Zverejnenie komentára