21. 9. 2012

Štvrté narodeniny BSF

Ahoj Blogeri, dnes si pripomíname štvrté výročie založenia nášho blogu. V tejto milej súvislosti Vám ďakujeme za Vašu podporu. Aj vďaka Vám sme za toto obdobie publikovali mnoho príspevkov s informáciami užitočnými pre krajanov a široký okruh ľudí, ktorí sa zaujímajú o život slovenskej komunity vo Francúzsku. S archívom, ktorý obsahuje viac ako 600 položiek, možno dnes BSF považovať za skutočnú verejnú informačnú platformu a databázu krajanského diania vo Francúzsku.
Blog sa tento rok okrem informovania o krajanských aktivitách vo FR viac zameral aj na informovanie o krajanskej politike SR a aktéroch jej implementácie, predovšetkým Úrade pre Slovákov žijúcich v zahraničí, Ministerstve zahraničných vecí SR a Veľvyslanectve SR vo FR. Takisto sa výraznejšie angažoval v spájaní miestnych aktérov krajanského diania s cieľom zefektívniť výmenu informácií a komplementaritu aktivít. Toto úsilie vyvrcholilo podnetom na zorganizovanie stretnutia hlavných krajanských aktérov vo FR, ktoré usporiadalo Veľvyslanectvo SR vo FR v júni 2012 s výhľadom na Stálu konferenciu ÚSŽZ. V súvislosti s týmto pravidelným podujatím, ktoré sa bude konať v Bratislave v októbri 2012, blog ÚSŽZ zaslal svoj pohľad na krajanskú politiku SR a špecifiká jej implementácie vo FR (príspevok z 21. júna 2012).
Veríme, že naše odporúčania nájdu odozvu nielen u inštitúcií SR, ale aj medzi krajanmi vo FR. V tejto súvislosti s radosťou uvítame všetky Vaše iniciatívy a príspevky a budeme radi, keď spolu s nami budete na blogu naďalej písať život slovenskej komunity vo Francúzku. Všetko najlepšie! Kolektív BSF

1 komentár:

Anonymný povedal(a)...

Gratulujem k stvrtej sviecke! :)
Miska

Zverejnenie komentára