26. 3. 2012

Stála konferencia SR a Slováci žijúci v zahraničí 2012


Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí nás informoval, že v dňoch 2. – 4. júla 2012 sa v Bratislave uskutoční Stála konferencia k otázkam vzájomných vzťahov a spolupráce 2012 s názvom „Slovenská republika a Slováci žijúci v zahraničí“. Jej hlavnou témou bude aktualizácia koncepcie štátnej politiky starostlivosti Slovenskej republiky o Slovákov žijúcich v zahraničí s výhľadom do roku 2020.
BSF je neformálnym zoskupením bez rozpočtu. Preto žiaľ jeho autori pozvanie na bratislavská konferenciu nemôžu prijať. Kolektív BSF by však uvítal širšiu diskusiu na témy konferencie ešte pred jej konaním. Možno by sa mohla uskutočniť pod patronátom Veľvyslanectva SR vo FR za účasti významných aktérov krajanského diania vo FR. Spolky, ktoré budú v Bratislave zastupovať Slovákov z Francúzska, by potom na konferencii mohli vystúpiť s komplexnejšou prezentáciou reflektujúcou aktuálne trendy.

1 komentár:

Anonymný povedal(a)...

Dobrá a užitočná iniciatíva, teda ak sa ju podarí zrealizovať. Diskusiu navrhujem otvoriť aj širšej krajanskej verejnosti. Predovšetkým mladým, ktorí sa neangažujú v tradičných krajanských spolkoch. Držím palce! Karol

Zverejnenie komentára