Všetci už určite nedočkavo otvárate každé ráno blog so zvedavosťou, či už sa večera organizuje, či ešte nie. Už áno!!! Ako som sľúbila, prichádzam s informáciou, že večera bude tentokrát to, čo sa vo Francúzsku volá apéro-dinatoire, ibaže na « slovenský » spôsob :)
Okrem tradičných večier v Paríži bola minulý rok super akcia pravé slovenské jedlo Halušky u Browny. A tak ste mali niektorí návrh, že niečo podobne by stálo za to si zopakovať. Naviac, keďže nás je čím ďalej tým viac, nie je jednoduché nájsť reštauráciu a spoločné menu (na to je špecialistka Broňa, ktorá však má teraz iné starosti a čoskoro radosti). Stretnutie “u nich doma” navrhli Tina a Noel, čo je úplne super a za ich prijatie im vopred veľmi ďakujeme.
Nápad na vďačné slovenské jedlo padol, aby to bol guláš. Z praktického hľadiska to však na večeru cez týždeň nie je možné, lebo taký guláš sa varí aspon 3-4 hodiny.
Preto bude organizácia nasledovná: každý, nech doniesie “čo chce”, ale skúste sa zamerať, aby to bolo aspoň trochu slovenské. V prípade, že nemáte čas variť alebo podobne, možte skúsiť navštíviť niektorého z traiteur nám podobnej kuchyne, o ktorých písal na blogu Dušan v článku z 31/08/2010 s názvom “Kde je možné dostať v Paríži potraviny podobné tým našim?”
Učasť potvrďte cez anketu http://doodle.com/3y7qh2aqabr22dgu#table, vyplňte to prosím do stredy večera 27/04. V komentároch na doodle prosím každý napíšte, čo prinesiete slané, sladké, alko, nealko, plastové pohare a pod., aby som z toho mohla spraviť syntézu.
Na budúci štvrtok vám na základe toho pošlem definitívny dátum, rozdelenie, čo kto donesie a súkromne mailom adresu (neďaleko la Défense).
Želám vám všetkým príjemné Veľkonočné sviatky a už sa teším na vaše ohlasy!
1 komentár:
Ahojte vsetci
uzatvorila som Doodle sondage, definitivny datum na slovensku veceru apero dinatoire je teda PONDELOK 2/05 o 20h
Vsetky dolezite informacie (syntezu kto co prinesie, adresu atd) vam poslem este dnes mailom
pekny den!
Zverejnenie komentára