16. 3. 2011

Deň otvorených dverí INALCO

Ahoj Blogeri, ak máte francúzskych priateľov a známych, ktorí majú záujem o kvalitné štúdium slovenčiny, môžete im odporučiť deň otvorených dverí Institut NAtional des Langues et Civilisations Orientales. Inštitút privíta záujemcov v sobotu 26. marca 2011 od 10 do 17h. Viac informácií po kliknutí na obrázok alebo na stránke http://www.inalco.fr/ 
INALCO je jedným z mála miest, kde sa vo Francúzsku dá študovať slovenský jazyk a literatúra. Úroveň štúdia na INALCO je vysoká, pedagógovia nie sú odborníci len na jazyk, ale aj na literatúru a reálie. Svedčí o tom fakt, že absolventi INALCO úspešne zvládajú prijímacie pohovory napríklad na francúzskom MZV alebo sa uplatňujú v krajinách, ktorých jazyky študovali. Jedným z nich je napríklad Nicolas Guy, súčasný riaditeľ Alliance francaise v Banskej Bystrici. 
S INALCO tradične spolupracuje aj Slovenský inštitút v Paríži. Napriek relatívne častým spoločným podujatiam, by táto spolupráca by možno mohla byť intenzívnejšia. Jedným z možných projektov je vytvorenie Slovenskej knižnice v Paríži. Knižnica s kvalitným registračným systémom a pravidelne doplňovaným fondom už existuje na pôde Slovenského inštitútu. Ten však nemá vhodné priestory a personál na jej verejné sprístupnenie. Krajania, ktorí s týmto nápadom pred časom prišli, sa vrátili na Slovensko. Ak vás táto iniciatíva zaujala a chceli by ste prispieť k jej realizácii, radi vás s nimi skontaktujeme, aby sa s vami podelili o svoje predstavy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára