29. 11. 2010

SR a Slováci žijúci v zahraničí 2010

Milí krajania, v týchto dňoch sa v Bratislave koná Stála konferencia "Slovenská republika a Slováci žijúci v zahraničí 2010". Potrvá od 29. novembra do 1. decembra a jej ústrednou témou je Smerovanie spolupráce medzi Slovenskou republikou a krajanskými spolkami a organizáciami v intenciách schválenej Koncepcie štátnej politiky starostlivosti o Slovákov žijúcich v zahraničí do roku 2015. Podrobný program nájdete po kliknuté na názov príspevku.
Hlavným poslaním Stálej konferencie je prezentácia poznatkov a skúseností v oblasti konštruktívnej komunikácie, vzájomného zviditeľňovania a priorít grantového systému. Na tomto významnom celosvetovom fóre sa zúčastňujú predstavitelia slovenských spoločenstiev, organizácií, spolkov, misií a odborníci z radov Slovákov žijúcich v zahraničí a zo Slovenska, kompetentní vo vzájomnom dialógu nastoľovať otázky i riešenia k danej problematike.
Žiaľ nemáme bližšiu informáciu o účasti krajanských spolkov z Francúzska na tomto podujatí. Veríme však, že sa aktívne zapoja do diskusie o mimoriadne dôležitej téme, ktorou je budúcnosť spolupráce SR s krajanskými organizáciami. Samozrejme si želáme, aby výsledky konferencie konkrétne prispeli k skvalitneniu života Slovákov vo Francúzsku. Radi ich potom zverejníme na našom blogu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára