7. 10. 2010

Bryndzové halušky

Aspoň takto by som sa chcela poďakovať všetkým pomocníkov a vôbec všetkým účastníkom včerajšej večery. Prekonali sme všetky rekordy, keďže sa nás zišlo 23 Slovákov. Naštastie naša hostiteľka má takú veľkú obývačku a balkón, že sme sa všetci pomestili. Isto teraz hovorím za všetkých "veľká vďaka za prijatie u nej doma". Každý doniesol čo to pod zub a na osvieženie. Najviac sa ako tradične ujala fajnová slovenská klobáska, syrové korbáčiky, pravý slivkový koláč starej mamy no a tá hruška či slivka aby nám zle nebolo. Našim hlavným chodom boli bryndzové halušky, ktoré sme zarobili z 5 kg zemiakov (krumpľov). Jedni ich ošúpali, nastrúhali, druhí zamiesili cesto, ďalší nahádzali a na záver dochutili bryndzou a pravou slovenskou opečenou slaninkou. Vôňou sme "zamorili" celý panelák, ale aspoň ste nás ľahšie našli. Bolo príjemné spoznať nové tváre ako aj stretnúť sa s priateľmi po rozlietanom lete. Tak len dúfam, že do skorého videnia, a hľadajte reštaurácie kde sa pomestíme.





Ostatné foto z akcie dám na facebookové konto blogu cez víkend.

2 komentáre:

Dušan povedal(a)...

Super vydarena akcia a prijemne zlozenie, dakujeme vsetkym za ucast,pozitivne aj negativne komentare privitame.)

PS: Juraj, ozvi sa mi, kedze si nebol vcera mas u nas (v Courbevoie) za komentar k prispevku o potravinach ostiepok.)

Vas Dusan

Unknown povedal(a)...

Ahojte,

my sme sa tam tiez vyskytli, bolo uplne super. Halusky sme take davno nejedli. Nasa klobasa bola sice slovenska, ale juzneho a tam uz po slovensky nik nehovori. ;)
Zato na veceri sme sa riadne po slovensky s novymi tvarami porozpravali a sme radi, ze sme mohli faire des nouvelles connaissances.

Alors... a la prochaine fois

Johnny B. & Sonicka T. ;)

Zverejnenie komentára