31. 8. 2010

Kde je možné dostať v Paríži potraviny podobné tým našim?

Dostali sme od našej prispievateľky Anny (ktorej týmto ďakujeme) nasledovný súhrnný mail, ktorý opisuje kde je možné zohnať výrobky podobné tým našim (slovenské a české):

Juhoslovanský obchod :

Majú tam super kyslú kapustu a rôzne údené mäsá, dokonca som si raz tam kúpila "majošku" takú čo už ani u nás veľmi nevidno, je to na konci ulice Avenue Claude Vellefaux, metro Colonel Fabien, alebo Goncourt.

Link (s adresami bulharských obchodov) : www.bulgaria-france.net/adresses_bg/adress_prod_bg.html

Poľské obchody :
Petrus
9 rue Chevreul
750 11 Paris
http://www.petrus-sklep.com/
(stránka momentálne nefunguje)
Veľmi sympatický obchod i personál, majú horčicu podobnú našej, tvrdý tvaroh, ale hlavne luxusné údeniny napr. klobásky. Zostatok tvoria klasické potraviny zo samoobsluhy.

La petite Pologne

32, rue Bichat
75010 Paris
http://www.lapetite-pologne.com/
Tiež veľmi príjemný, ale menší ako Petrus.

Ronalba

60, Rue du Faubourg St Denis - 75010 Paris
Tel.: 0147709838 - Metro : Strasbourg St Denis
Otvorené : Od Utorka Soboty : 9h - 19h30 (v pondelok zavreté)
Malý, ale príjemný a majú tam napríklad aj tlačenku.)

Nemecký obchod:
Der Tante Emma-Laden
Marché de la Porte Saint Martin
31/33 rue du Château d'eau
75010 Paris
http://www.tante-emma-laden.fr/
Obchod je dosť schovaný, treba prejsť cez trh až dozadu. Veľmi prijemný, majú Gambrinus, Plzeň (0,5l) za 2,30EUR, Jägermeister. Bielu a hlavne aj červenú kapustu, inak údeniny nič moc a hlavne drahé. Chleba, ktorý je ako náš krájaný, 0,5kg za 1,50EUR. A tiež kopu iných veci.

Ostatné:

Globus star
76 Château d'Eau
75010 Paris
01 48 24 20 82
Obchod s juhoslovanskými, maďarskými a ostatnými rôznymi potravinami. Ale hlavne, majú tu údené kolená (vákuovo balené) a údené rebra, zostatok údenín je OK. Inak sa ešte pripravte na to, že obsluha je prijemná, ako nôž v chrbte.) Keď budete pokračovať touto ulicou ďalej (smerom od metra), odbočte prvou ulicou doľava a po pár krokoch narazíte hore spomínaný obchod Ronalba.

Kvíz s výhrou:
Keďže nás zaujíma tiež Váš názor a postrehy so získavaním slovenských a českých resp. podobných výrobkov v Paríži alebo vo Francúzsku, pripravili sme pre Vás malý kvíz s názvom:

Slovenské a české potraviny v Paríži (resp. vo Francúzsku):
http://www.doodle.com/vi8umwhr7vm6gpvc
Blog Slovákov vo Francúzsku sa pýta, Vy odpovedáte: Chýbajú Vám v Paríži (resp. vo Francúzsku) niektoré slovenské a české potraviny ?
Hlasujte za jednotlivé kategórie, resp. napíšte Váš prípadný postreh/ komentár k príspevku na: http://blogslovakov.blogspot.com/
Vyhodnotenie zverejníme na blogu začiatkom októbra a najlepší komentár resp. postreh odmeníme pravým slovenským oštiepkom!

Vopred ďakujeme.
Váš Dušan