31. 10. 2008

Bratislavské hádzanárky v Issy les Moulineaux

L’équipe féminine de Handball d’Issy les Moulineaux reçoit, dans le cadre de la Coupe d’Europe, l’équipe slovaque ŠKP de Bratislava. La rencontre se déroulera au Palais des Sports Robert Charpentier (4/6, boulevard des Frères Voisins, 92130 Issy Les Moulineaux) le dimanche 2 novembre 2008. Le coup d’envoi est prévu à 16h00.

Príďte povzbudiť slovenské dievčatá !

30. 10. 2008

Večera v "cave à vin"


Naša piatková večera v "cave à vin" na Montmartri bola vynikajúca. Naše rady sa rozrástli o nových účastníkov a tentokrát sme pozvali aj našich francúzskych priateľov, kolegov, aby lepšie spoznali našu komunitu. Veľa sme sa nasmiali, dobre najedli a okoštovali dobré vína. Pre tých, ktorí nemohli prísť primomíname adresu, ktorú si môžete zaradiť do zoznamu príjemných miest na posedenie s rodinou alebo priteľmi.


"Les Domaines qui montent"
42 rue Véron, 75 018
M°2 - Blanche ou M°12 - Abbesses

Tešíme sa na skoré stretnutie.

29. 10. 2008

Prezentácia knihy Slovensko - Francúzsko

V sobotu 8. novembra 2008 o 15:00 hod. sa v sídle AOTS - Association des Originaires et amis des pays Tchèques et Slovaque (8, rue Bachelet, 75018 Paris) uskutoční prezentácia knihy Slovensko - Francúzsko za prítomnosti jej autorov Clauda Baláža (bývalého splnomocnenca vlády SR pre zahraničných Slovákov) a Daniela Compagnona (predsedu AOTS). Akcia, ktorú organizuje AOTS, sa uskutoční pod patronátom veľvyslanca SR vo FR Jána Kuderjavého a za podpory Slovenského inštitútu v Paríži. Krst knihy sa uskutočnil 29. októbra 2008 v Brezne v rámci tradičného spoločensko-kultúrneho podujatia Francúzske dni.

Pozvánku na prezentáciu si môžete vytlačiť z prílohy (kliknite na obrázok). POZOR na chybu v poštovom smerovom čísle - správne je 75018 (nie 75008).

28. 10. 2008

Nočný mestský beh / Course urbaine nocturne


Priaznivci mestského behu sa stretnú vo štvrtok 30. októbra 2008 medzi 21h15 a 21h30 pred vchodom do Musée de l´Homme na Trocadéro. O 21h30 vyrážame do ulíc nočného Paríža smerom Arc de Triomphe, Champs Elysées, Concorde, Rivoli, Hôtel de Ville, Ile-St-Louis, Institut du Monde Arabe, Panthéon, Luxembourg, Sénat, Saint Sulpice, Assemblée Nationale, Invalides, Ecole Militaire, Champs de Mars. Našim cieľom, ku ktorému by sme mali dobehnúť okolo 22h30, bude Eiffelovka. Odporúčame bežať v „trendy“ reflexnej veste. Na miesto štartu a z cieľa sa môžete dopraviť na Velibe. Stanice v okolí Trocadéra a Eiffelovky si môžete vyhľadať na stránke http://www.velib.paris.fr/ rubrika Trouver une station.


Les amateurs de la course urbaine se rencontreront le jeudi 30 octobre 2008 entre 21h15 et 21h30 à l´entrée du Musée de l´Homme au Trocadéro. A 21h30 on s´élancera dans les rues de Paris nocturne en direction Arc de Triomphe, Champs Elysées, Concorde, Rivoli, Hôtel de Ville, Ile-St-Louis, Institut du Monde Arabe, Panthéon, Luxembourg, Sénat, Saint Sulpice, Assemblée Nationale, Invalides, Ecole Militaire, Champs de Mars. Notre arrivée, qu´on devrait atteindre vers 22h30, sera la Tour Eiffel. Le port de gilet réfléchissant, très branché en ce moment, est recommandé. Pour venir et pour rentrer, vous pouvez utiliser le Vélib. Le plan des stations dans les alentours du Trocadéro et de la Tour Eiffel est disponible sur http://www.velib.paris.fr/ la rubrique Trouver une station.

27. 10. 2008

Krajanská recepcia na Veľvyslanectve SR vo FR










Vo štvrtok 23. októbra 2008 sme sa zúčastnili na recepcii, ktorú pre krajanov zorganizovalo Veľvyslanectvo SR vo FR. Podujatie slávnostným príhovorom zahájil veľvyslanec SR vo FR Ján Kuderjavý. Poďakoval krajanom a krajanským spolkom za spoluprácu so zastupiteľským úradom a SR. Informoval o ostatnom vývoji na Slovensku a aktuálnych zmenách na veľvyslanectve. V tejto súvislosti krajanom ponúkol možnosť registrácie do zoznamu, ktorý veľvyslanectvo a Slovenský inštitút v Paríži využívajú pri príprave zoznamov hostí. O zápis do tohto zoznamu môžete v prípade záujmu požiadať Veľvyslanectvo SR vo FR mailom (emb.paris@mzv.sk) alebo telefonicky (0033 /0/1 44 14 56 00/-51 20). Veľvyslancovi SR a jeho spolupracovníkom sme predstavili našu iniciatívu, informovali ho o cieľoch a aktivitách BSF. O blogu sme hovorili aj s Vami, slovenskými krajanmi. Dúfame, že Vás možnosti, ktoré blog ponúka zaujmú, a že sa čoskoro stanete jeho prispievateľmi.