31. 3. 2010

Veľkonočné kraslice v Paríži

Chýbajú vám na pondelok kraslice? Ak nemáte umeleckého ducha a hlavne potrebnú zručnosť, zastavte sa v sobotu 3. apríla v AOTS na 8 Rue Bachelet 75018 Paris. Od 14h do 18H30 si môžete zakúpiť kraslice od pani Viery Farskej a večer od 19h je pripravené posedenie za prítomnosti folklórneho súboru NADEJE.

Na večierok je potrebné prihlásiť sa vopred prostredníctvom internetu (link nájdete po kliknutí na názov príspevku).

30. 3. 2010

Gratulujeme

Tak predsa... Katkina tvrdá príprava stála za to... V pondelok získala na salóne nechtového designu v kategórii Nail Chic prvú cenu ;-)

29. 3. 2010

Pivko na Champs Elysées

Vždy som si myslela, že degustovať môžeme hlavne víno a teda najmä tu vo Francúzsku. Ale mýlila som sa. Ak ste fanúšikom dobrého pivka a máte chuť dozvedieť sa ako ho správne degustovať, aký koktail na jeho báze pripraviť či čo si popri zamaškrtiť, tak neváhajte a prihláste sa na Ateliers Brasseurs des Champs. Tieto sú úplne zadarmo, odohrávajú sa na Champs-Elysées, priamo na streche čísla 50 a prihlásiť sa môžete na webovej stránke po kliknutí na názov tohto článku. Ja idem vyskúšať v stredu, tak dám potom vedieť. Pozor akcia trvá len do 3. apríla.

28. 3. 2010

57. číslo časopisu „SPRAVODAJ“ - Spolok Francúzsko-Slovenského Priateľstva

57. číslo Spravodaja je venované umelecovi-sklárovi, rodákovi zo Ždiaru, Yanovi Zoritchakovi, žijúcemu už takmer štyri desaťročia vo Francúzsku. Jeho diela nakupujú galérie výtvarných diel v 14. štátoch sveta. Ale i francúzskej vinohradníčke, pani Viera Eychenne, ktorá je z Topoľčian a v januári 2010 jej víno „Metamorphose“ obdržalo v Bratislave počas „ Danubius Gastro“ zlatú medailu.
Dozviete sa čo to o slávnom Slovákovi-kartografovi menom Samuel Mikovíni, ktorý spolupracoval s Matejom Belom na vydaní jeho veľdiela „ Notitia Hungariae“. Nájdete informácie o „Študentskom Pôžičkovom Fonde“, ktorý vám môže výhodne požičať peniaze na vaše štúdiá vo svete a dočítate sa o účasti SR na Zimných Olympijských hrách.
„SPRAVODAJ“ nájdete aj na našej adrese : http://amitié-franco-slovaque.eu/ Vlado Tabacik