16. 2. 2012

Paristep

Isto si spomínate na knižku "Paríž - moja láska, môj život" od Márie Danthine-Dopjerovej... knižku plnej rád a postrehov o živote v Paríži. Ak nie tak si ju pripomeňte v našom príspevku z 21.12.2010 na http://blogslovakov.blogspot.com/2010/12/pariz-moja-laska-moj-zivot.html
Dnes k nám prichádza Mária s novým projektom, na ktorom spolupracuje s Jánom Schinkom. Tým projektom je nová webstránka o Paríži PARISTEP, ktorá i vďaka svojej verzii v troch jazykoch (SK, CZ, ENG) prináša zaujímavé informácie nielen Slovákom v Paríži, ale i turistom, ktorí sa sem chystajú na dovolenku. Tak neváhajte a prekliknite sa na Paristep cez názov tohto príspevku.

13. 2. 2012

Pomoc v núdzi

Ahojte, prišla k nám jedna špeciálna prosba o pomoc. Ak by ste niekto mohli, ozvite sa prosím Eve. 
"Moje maminka prijizdi na tyden do FR, ale ja nemuzu jet do Parize pomoct ji dostat se na vlak. Chcela som sa opytat ci nemate niekoho znameho z Čechú, nebo Slovákú v Parizi, kdo by ochotne pomohl dostat se na stanici Montparnasse, pomohl ji koupit listok a ukazat ktery je jeji vlak. Jedna se o stvrtek 16. 2. okolo 13:00 hodiny. Prijede autobusem z Ceska, ktery stavi v ulici Rue Du Faubourg Saint Martin. Byla bych vam moc vdecna za tuto pomoc. Predem dekuji a zdravim."