23. 4. 2011

Poveľkonočná hudobná promenáda

Aspoň takto vám všetkým prajeme príjemné prežitie veľkonočných sviatkov či už tu alebo na Slovensku,  ak ste sa rozhodli pre vodu a pre tradičnú šibačku. Tu vo Francúzsku sa opäť prepcháme čokoládou, ale to k tomuto sviatku patrí.
Po sladkej nádielke na vás v stredu 27. apríla o 20h čaká nádielka hudobná v podobe «Promenade musicale en Europe centrale». V sprievode organistu Lionela Avota sa vám predstaví mezzosopránová speváčka slovenského pôvodu Sacha Hatala. V detstve sa venovala hre na klavír, napokon sa však rozhodla pre operný spev. Štúdium absolvovala na bratislavskej VŠMU a v roku 1997 v ňom pokračovala na Conservatoire national supérieur de musique v Paríži, kde o štyri roky získala diplom.
Koncert v Temple de l’Etoile (54-56, avenue de la Grande Armée, Paris 17) pripravil Slovenský inštitút v spolupráci s asociáciou Deti Dunaja.

21. 4. 2011

Slovenské Apéro-dinatoire

Všetci už určite nedočkavo otvárate každé ráno blog so zvedavosťou, či už sa večera organizuje, či ešte nie. Už áno!!! Ako som sľúbila, prichádzam s informáciou, že večera bude tentokrát to, čo sa vo Francúzsku volá apéro-dinatoire, ibaže na « slovenský » spôsob :)
Okrem tradičných večier v Paríži bola minulý rok super akcia pravé slovenské jedlo Halušky u Browny. A tak ste mali niektorí návrh, že niečo podobne by stálo za to si zopakovať. Naviac, keďže nás je čím ďalej tým viac, nie je jednoduché nájsť reštauráciu a spoločné menu (na to je špecialistka Broňa, ktorá však má teraz iné starosti a čoskoro radosti). Stretnutie “u nich doma” navrhli Tina a Noel, čo je úplne super a za ich prijatie im vopred veľmi ďakujeme.
Nápad na vďačné slovenské jedlo padol, aby to bol guláš. Z praktického hľadiska to však na večeru cez týždeň nie je možné, lebo taký guláš sa varí aspon 3-4 hodiny.
Preto bude organizácia nasledovná: každý, nech doniesie “čo chce”, ale skúste sa zamerať, aby to bolo aspoň trochu slovenské. V prípade, že nemáte čas variť alebo podobne, možte skúsiť navštíviť niektorého z traiteur nám podobnej kuchyne, o ktorých písal na blogu Dušan v článku z 31/08/2010 s názvom “Kde je možné dostať v Paríži potraviny podobné tým našim?
Učasť potvrďte cez anketu http://doodle.com/3y7qh2aqabr22dgu#table, vyplňte to prosím do stredy večera 27/04. V komentároch na doodle prosím každý napíšte, čo prinesiete slané, sladké, alko, nealko, plastové pohare a pod., aby som z toho mohla spraviť syntézu.
Na budúci štvrtok vám na základe toho pošlem definitívny dátum, rozdelenie, čo kto donesie a súkromne mailom adresu (neďaleko la Défense).
Želám vám všetkým príjemné Veľkonočné sviatky a už sa teším na vaše ohlasy!

19. 4. 2011

Voix Off

Voix Off Agency est à la recherche d'hommes et de femmes (de tout âges) dont la langue maternelle est le slovaque, pour enregistrer des voix-off. Il est souhaitable d'avoir une expérience de comédien, mais toutes les candidatures sont étudiées. Voici quelques informations concernant l'agence: Nous sommes un studio d'enregistrement et de mixage situé à Montreuil. Comme notre nom l'indique, nous sommes spécialisé dans tout ce qui fait appel à la voix : pub radio et télé, film institutionnel, audiotel, voice-over, doublage, e-learning, … et cela dans toutes les langues. Contact: salome@voix-off-agency.com Voix Off Agency, 76, rue Marceau, 93100 Montreui, Tél : +33 (0)1 48 59 56 19, www.voix-off-agency.com