23. 6. 2009

Nasadneme do rakety, a poletíme, poletíme...

Asi nám na cestu domov ostane už len táto pesnička z detstva. Už ste isto zaregistrovali rozruch okolo Sky Europe. Ja som letela minulý týždeň a nechápala som, prečo pilot vyjednáva dve hodiny na letisku náš odlet, keď sme už boli nalodení. Teraz už tomu rozumiem. Neostáva nám nič iné len dúfať, že naše prázdninové lety sa uskutočnia a že sa všetko na dobré obráti, lebo cestovať domov cez Viedeň či Budapešť bude náročné.

22. 6. 2009

Piknik pod 120 ročnou Eiffelovkou

Niektorí ju vidíme každodenne, iní iba občas, ale nik z nás si nevie predstaviť, že by tu nestála...Eiffelovka. Je tomu už 120 rokov, presne 15. mája 1889, čo sa po prvýkrát otvorili jej brány pre verejnosť a čo vyvolala vlnu nesúhlasu a odmietania. Tohto ročné narodeniny oslavuje viacerými udalosťami, najväčšou by mali byť oslavy 14. júla. A aby sme jej teda "zagratulovali" aj my, stretneme sa túto sobotu 27. júna 2009 o 14h "pri jej nohách" na pikniku v parku. Každý si doneste so sebou načo máte chuť, alebo čo sa vám lahšie upečie, nakúpi a podobne...

Miesto stretnutia nájdete ľahko podľa priloženého plánika a podľa ľúbozvučnej slovenčiny. Ak si chcete byť však na istom, alebo si chcete overiť pripravované menu, napíšte nám na známu adresu blogslovakov@gmail.com a pošleme vám naše telefónne čísla. Všetci ste srdečne vítaní na sobotné leňošenie v parku.