29. 4. 2011

Slovenské Apero-dinatoire

Ahojte, uzatvorili sme doodle prieskum na budúcu slovenskú večeru, tentokrát apéro-dinatoire. Podľa ohlasov nám vyšiel dátum pondelok 02/05 a opäť nás bude hojný počet, tentokrát zasa viac ako 20.
Všetkým účastníkom som dala vedieť mailom adresu a jedálníček, čo kto prinesie. Veľmi sa na vás všetkých už tešíme a tiež na slovenské dobroty, ktoré prinesieme, napečieme, uvaríme a zjeme (vlastne aj vypijeme).
Pekný víkend želám a dovidenia v pondelok!

27. 4. 2011

MS v ľadovom hokeji SR 2011

Ahoj Blogeri, na stránke Veľvyslanectva SR vo FR ste sa možno pred časom dočítali, že veľvyslanectvo s podporou Slovenskej agentúry cestovného ruchu a Slovenského zväzu ľadového hokeja pripravilo 30. marca 2011 prezentačno-spoločenské podujatie zamerané na prezentáciu Slovenska v súvislosti s konaním Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji, ktoré sa uskutočnia v Bratislave a v Košiciach
Majstrovstvá sú predo dvermi a my veríme, že sa našim hokejistom bude na šampionáte dariť. Boli by sme veľmi radi, keby Veľvyslanectvo SR v Paríži opäť zorganizovalo stretnutie, kde by krajania mohli spoločne sledovať niektorý zo zápasov našej reprezentácie, ako to bolo počas minuloročných MS vo futbale v JAR, keď sme povzbudzovali náš tím v legendárnom zápase s Talianskom...

25. 4. 2011

Spravodaj SFSP 61/2011

Ahojte blogeri, Spolok Francúzsko-Slovenského Priateľstva pre vás pripravil nové číslo časopisu SPRAVODAJ.  Môžete sa v ňom dočítať, kedy budeme môcť cestovať z  Paríža do Bratislavy TGV a dozviete sa o tom, že naša bryndza je lekármi pokladaná za biele zlato. Spoločne nazrieme do histórie Tokajského vína, oboznámime vás so životom sochára Jozefa Damka a pozrieme sa, ako sa mesto Nitra  pripravuje na 1150 výročie príchodu Cyrila a Metoda na Veľkú Moravu. To všetko a veľa iných zaujímavostí nájdete v novom čísle SPRAVODAJA. Môžete si ho stiahnuť na stránke SFSP po kliknutí na názov tohto príspevku.