10. 12. 2008

Netradičné pozvanie na lyžovačku

Družobný výbor Fontaine le Port - Liptovský Ján posiela vo februári 2009 na lyžovačku do Jána 3 francúzske dievčatá vo veku 14 a 15 rokov. V tejto súvislosti hľadáme dievča vo veku 19 - 20 rokov, ktoré by v termíne od 14. do 20. februára 2009 mohlo sprevádzať tieto 3 slečny do Jána. Náš Comité de jumelage hradí letenku. Na Slovensku je o všetko postarané: ubytovanie, strava, aktivity...
Bližšie informácie nielen o Jánskej doline (viď foto) vám poskytne sonia.cedille@free.fr

9. 12. 2008

Slovenské vianočné trhy v Paríži

Ako sme vás už informovali, i tento rok budeme mať vďaka občianskemu združeniu Deti Dunaja slovenské vianočné trhy priamo v Paríži. Už ôsmy rok budú mať návštevníci možnosť obdivovať diela slovenskej remeselnej výroby a ochutnajú tradičné vianočné pečivo v číro “slovenskej atmosfére”. Výťažok z týchto trhov je už tradične venovaný ústavom a krízovým centrám na financovanie aktivít detí, štipendií a prázdninových pobytov. Pre viac informácií o cieľoch tejto organizácie si kliknite na rubriku krajania.
Tieto jedinečné slovenské vianočné trhy sú aj exkluzívnou propagáciou slovenských výrobkov vo Francúzsku. Preto prídite aj so svojimi známymi od 12. do 14. decembra na 7, rue Nicolas Flamel, Paris 4.
Ale hlavne ak môžete pridajte sa a podajte pomocnú ruku. Prípravy sa začnú už vo štvrtok 11. decembra na obed inštaláciou objektu a potom môžete pomôcť každý deň tým, že sa pridáte k realizačnému teamu. Prosím ozvite sa kto môžete.

Súťaž o 2 vstupenky na výstavu Picasso et les Maîtres

Ponúkame vám možnosť zapojiť sa do súťaže o 2 vstupenky na výstavu Picasso et les Maîtres v Grand Palais. Voľné vstupenky coupe-file platné do 19. januára 2009 umožnia výhercovi priamy vstup na výstavu, takže nebude musieť čakať v nekonečných radách, ktoré znepríjemňujú zážitky návštevníkom parížskych galérií.
Podmienkou súťaže je aktívna účasť (výpomoc akoukoľvek formou) na vianočných trhoch združenia Deti Dunaja, ktoré sa budú konať od 12. do 14. decembra 2008 na adrese 7, rue Nicolas Flamel, 75004 Paris (podrobnejšia informácia o akcii bola zverejnená na blogu v rubrike Čo nás čaká). Spomedzi tých z vás, ktorí prídu pomôcť Deťom Dunaja a prihlásia sa do súťaže (nahlásia meno a mail), na záver vianočných trhov vyžrebujeme jedného výhercu. Jeho meno bude následne zverejnené na blogu.
Viac informácií o výstave nájdete na stránke: http://www.grandpalais.fr/