1. 6. 2011

Júnový program Slovenského inštitútu

Tento mesiac sa v Paríži predstaví francúzskemu publiku ako i vám vyše 40 slovenských umelcov. Od polky júna môžete navštíviť výstavu slovenských mladých umelcov v Cité internationale des Arts. Nájdete tu diela 37 umelcov, ktorí využili možnosť pobytu v tejto inštitúcii v rokoch 2005-2011. Diela, ktoré vám predstavia, vytvorili tu v Paríži. Združenie slovenských umelcov spolupracuje s Cité des Arts už 15 rokov. Táto výstava je piatou v poradí a veríme, že bude mať tradičný úspech. Výstava potrvá do konca júna. Viac info po kliknutí na názov príspevku.
V tom istom čase, teda od polky júna, sa uskutoční v maďarskom inštitúte výstava "Flashbulb Memory" či blesková spomienka. Spomienka na dôležité udalosti, ktoré poznačili verejnosť. Táto expozícia predstavuje pohľad slovenských, poľských, českých, rumunských a maďarských umelcov na komunistickú minulosť. Kritický pohľad ustupuje pred vôľou pochopiť udalosti, práve vďaka týmto malým spomienkam. 
A na záver, pri príležitosti stého výročia narodenia  Jána Cikkera, sa 24. júna o 20h uskutoční koncert v Invalidovni. Nezabudnite si zarezervovať lístky ak máte záujem na 01 44 42 35 07. 

31. 5. 2011

Slovak team

S menším oneskorením, ale o to radšej by som rada zagratulovala nášmu slovenskému dievčenskému bežeckému teamu, ktorý šťastne dobehol v nedeľu z Paríža až k nám do Saint Germain en Laye. Aďa s Tinou skončili v kategórii "relais femmes" na skvelom treťom mieste. Verím, že aj vás ich úspech poteší a že vás hlavne motivuje aby ste sa k nim pridali či už na pravidelne nepravidelné tréningy či na Parisienne :-)
Tak neváhajte športovci a ozvite sa!!!