5. 5. 2011

Trh Európy

Ako už viete, presťahovala som sa z 75 do 78 a to priamo do Saint Germain en Laye. Nie že by som teraz chcela robiť tomuto mestečku reklamu, ale čo sa dá robiť, najbližšia akcia sa uskutoční práve tu a to túto sobotu. Už po siedmy rok mesto organizuje trh Európy, na ktorom sa predstaví 27 členských štátov EÚ. No a Slovensko nebude chýbať, vďaka Deťom Dunaja, ktoré sa už pravidelne účastnia tejto akcie a ktorých stánok so slovenským umením nájdete na našom malebnom námestí.

Trh umeleckých výrobkov a gastronómie potrvá celý deň od 10h do 18h30 a na stránke po kliknutí na názov príspevku nájdete program sprievodných akcií. Tak ak nemáte program na sobotu, ste s deťmi či bez, vyjdite si von za slniečkom do Saint Germain en Laye.

Zápas Slovensko - Česko

S otvorením Majstrovstiev sveta v hokeji sme oslovili naše veľvyslanectvo s otázkou či bude možné odsledovať zápasy v jeho priestoroch. Nebolo to možné hneď na začiatku, ale od zajtra tu táto možnosť je, tak ju neváhajte využiť. 
Vieme, že prostredníctvom Facebooku a hlavne vďaka Ralphovi a Dušanovi sa zorganizovala už skupina fanúšikov, ktorá si našla iné priestory. Takže pre nich prichádza táto informáciu bohužiaľ neskoro. Ale aj takto im ďakujeme, že sa chytili iniciatívy a mohli ste sa viacerí stretnúť už od prvého zápasu.
Pre tých ostatných, ktorí majú záujem odsledovať zápas v spoločnosti krajanov a povzbudiť naše družstvo, bude naše veľvyslanectvo otvorené zajtra večer od 20h. Tak vytiahnite tričká, zástavy a príďte do vily na 125 rue du Ranelagh.

4. 5. 2011

Majáles SFSP 2011

Dňa 14. mája 2011, vás Spolok Francúzsko-Slovenského Priateľstva pozýva na príjemné posedenie pri speve a tanci, na ktorom sa zúčastnia významní hostia vrátane zástupcov Matice Slovenskej. Obed nám pripravia kuchárky z chorvátskej Rieky a o kultúrny program sa postará folklórny súbor BYSTRIČAN z Považskej Bystrice - http://fsbystrican.webnode.sk/ a hudba JPM z Martina. Rezervujte si miesto v kruhu vašich priateľov načas (do 9. mája) na internetovej stránke http://amitié-franco-slovaque.eu/ alebo zašlite prihlášku mailom na adresu franco-slovaque@laposte.net

3. 5. 2011

Včerajšie apero-dinatoire

Opäť sme sa zišli v hojnom počte...ak dobre rátam tak nás bolo 22, kedže na tejto fotke chýba ešte Browny, ktorá je práve vo výťahu, Tina jej otvára dvere a Aďa fotí. Vrelá vďaka Tine a Noelovi, že nás prijali u nich doma. Takéto stretnutia sú jednoznačne vydarenejšie než v reštaurácii...už nám len chýbajú veľké byty :-) alebo oficiálny priestor pre krajanov kde by sme sa z času na čas mohli neoficiálne stretávať bez toho aby sme patrili do tej či onej asociácie. Všetci ste super navarili, napiekli a nakúpili...ďakujeme všetkým za účasťa tešíme sa na ďalšie stretnutie...možno by sme mohli zopakovať piknik pod Eiffelovkou, hmmm?