22. 12. 2010

Šťastné a veselé...

Zdravie, šťastie, pokoj svätý vinšujeme vám!

Na poli úrody, v komore hojnosť,
v pitvore svornosť a v izbe lásku,
na dietkach radosť,
aby ste boli veselí, ako v nebi anjeli.
Na Silvestra prajeme vám veľa zábavy,
zo zábavy rovný krok a potom šťastný Nový rok...
A pripojenie k internetu po celučký rok,
na čítanie i písanie nášho blogu
...do blogovania v roku 2011.

21. 12. 2010

Paríž – moja láska, môj život

Ahoj Blogeri, ak ste už doma na Slovensku a ešte nemáte všetky darčeky, odporúčame vám knihu Paríž - moja láska, môj život (Remedium, 2010). Jej autorkou je Mária Dopjerová - Danthine (1974), ktorá v "meste svetiel" žije od roku 1999. Pracuje ako medzinárodná koordinátorka poisťovníckej maklérskej spoločnosti. V knihe sa vyznáva zo svojich zážitkov, upozorňuje na pôvaby aj menej navštevovaných ulíc, pamätihodností, zákutí záhrad a parkov, kaviarničiek, obchodíkov, trhov, knižníc, galérií. Hovorí o svojej ceste integrácie s novým prostredím, porovnáva školské a zdravotné systémy, rozdiely v spôsobe života, vo výchove detí, vo zvykoch a obyčajoch etník. Prináša celkom výnimočný obraz Paríža v jeho každodennosti.
Mária Dopjerová - Danthine vo vydavateľstve Remedium publikovala takisto knihy Anglické idiómy pod lupou (2002) a Francúzske idiómy pod lupou (2006). 

20. 12. 2010

Carnaval Baroque a Ecole de cirque de Rio

Moji známi museli zrušiť ich vianočnú cestu do Paríža. Už mali zakúpené 4 lístky na predstavenie Carnaval Baroque v Opéra Comique na túto stredu 22. decembra o 20h. Viac info o predstavení po kliknutí na názov príspevku. Taktiež mám ich 2 lístky pre dospelých a 2 pre mladých do 26 rokov na predstavenie Cirkusu z Rio de Janeiro... Predstavenie je na štedrý večer. Info na http://www.villette.com/agenda/archaos-enc-funarte.htm
Ak máte záujem, ozvite sa mi na blogslovakov@gmail.com alebo prepošlite aspoň informáciu vašim priateľom, ak si myslíte, že by ich mohlo jedno z predstavení zaujať.