23. 10. 2012

Umelecká jeseň v Paríži


Október v Paríži sa už každoročne nesie v znamení súčasného umenia. Minulý týždeň sme tu mali Fiac a od tohto štvrtka si môžete zájsť na Jesenný salón v Petit Palais. Koná sa už od roku 1903 a je priestorom na predstavenie mladých domácich talentov ale i na priblíženie zahraničných umelcov. Vyníma sa najmä tým, že predstavuje všetky umelecké disciplíny...maľbu, grafiku, fotografiu, sochárstvo a pod. My sme hrdí, že nás na tejto akcii prezentuje Ivica Krošláková. Je jednou z mála tvorivých osobností, ktoré priniesli do slovenského výtvarného umenia nový, európsky rozmer. Začala používať nekonvenčné výtvarné postupy, ktorými dokázala vyjadriť svoje tvorivé ambície. Ivicino umenie nesporne predbehlo dobu. V jej umení poznať počas celej jej tvorby cit pre život a veľkú snahu po jeho poznaní. Jej diela sú výzvou k  uvedomovaniu si vlastnej identity. Ivica Krošláková je jednou z najvýznamnejších predstaviteliek
slovenského progresívneho, moderného umenia XX. storočia. Tak neváhajte a choďte si pozrieť jej diela do Petit palais, otvorené každý deň od 11h do 19h, v sobotu až do polnoci. Výstava potrvá do 29 októbra. 

Hľadá sa herečka



Toto sa stáva zriedka, tak ak máte záujem a spĺňate požiadavky neváhajte sa ozvať na nižšie uvedený inzerát. Inzerát nám preposlal Slovenský inštitút v Paríži, takže nejde o žiadny vtip.
Le casting Franco/Slovaque pour la silhouette muette : on cherche deux jeunes femmes slovaques, selon les critères : âge 25-35, taille moins que 1m70,  parlant français et comprenant l'anglais. Envoyer 2 photographies format/pro, debout de profil et de face, jupe courte, déchaussée, avec indications nom, âge, hauteur, pointure.  Pour une scène avec 1'acteur principal masculin en intérieur, décor d'une chapelle, dans un château peut-être en Slovaquie, elles reposent profondément endormies sur un autel.
TITRE/FILM : LA NUIT CONTRAIRE
DOSSIER        : CO/PRODUCTION SLOVAQUIE ( Bratislava )
CO/PROD        : ETAMP-FILM PROD ( Praha )
Adresser vos propositions à :
Monsieur Olivier Goutmann
32 rue Cler
75007 Paris
Tel :             01 47 05 96 80