1. 8. 2012

Ma cuisine tchèque et slovaque

Ahoj Blogeri, chcete svojim francúzskym priateľom priblížiť slovenskú kuchyňu, no neviete variť? Vo Francúzsku ich žiaľ do slovenskej reštaurácie pozvať nemôžete, nakoľko tu nijaká neexistuje. Zdalo by sa, že situácia je zúfalá. My však pre Vás máme tip, ako na vec. Priateľom môžete podarovať najnovšiu publikáciu podpredsedu krajanského spolku AOTS Georgesa Dziana. Má názov Ma cuisine tchèque et slovaque a koncom roka 2011 ju publikovalo vydavateľstvo Tribu gourmande. Viac o jej obsahu sa dozviete na webe vydavateľstva. Môžete si ju kúpiť aj prostredníctvom AOTS.
Georges Dzian však nie je len teoretikom slovenskej kuchyne. Pravidelne organizuje aj tzv. Repas de Georges. Viac o týchto stretnutiach sa dozviete na stránke AOTS. Nasledujúce sa uskutoční 19. septembra 2012.

29. 7. 2012

Spravodaj SFSP 66/2012

Ahoj Blogeri, máme pre Vás tip, ako príjemne a zaujímavo vyplniť chvíle sladkého letného ničnerobenia. Je ním 66. číslo Spravodaja Spolku francúzsko-slovenského priateľstva. V aktuálnom čísle nájdete okrem iného bohatú fotodokumentáciu a správu z tohtoročného Juniálesu, informáciu o menovaní I. Furdíka na čelo ÚSŽZ, fotoreportáž zo slovensko-francúzskeho stretnutia v Tourenne, recept na najrýchlejšie knedle, medailón cyklistu P. Sagana a zaujímavú správu o vytvorení nadácie, ktorá sa okrem iného bude venovať podpore zahraničných Slovákov pri ich návrate na Slovensko. Ostatné číslo Spravodaja si môžete stiahnuť na stránke SFSP. Prajeme Vám zaujímavé čítanie.