27. 2. 2011

Program Slovenského Inštitútu na marec 2011

SI nám na mesiac marec pripravil pestrú paletu kultúrnych podujatí. Čaká na vás hudba, tanec, film či dobrá kniha, keďže netreba zabudnúť, že mesiac marec je hlavne mesiacom knihy. Tak ako každý rok si môžete ísť pozrieť novinky slovenských vydavateľstiev do stánku Literárneho informačného centra na Salon du livre. 
Marcový program otvorí vernisáž výstavy moderného umenia "La Part Manquante", na ktorej prezentuje svoju tvorbu aj kontroverzný bratislavský umelec Viktor Frešo. Vo štvrtok 3 marca od 18h30 do 20h sa uskutoční konferencia s týmto umelcom, ktorý vo svojej tvorbe používa dôraz na svoje ego a sebairóniu.  Tento svojský umelec je známy tým, že namiesto štetca maľuje mopom, sprejuje a používa lepiace pásky.
Program uzatvorí krátky animovaný film režisérky Kataríny Kerekešovej "Kamene" svojou účasťou na filmovom festivale v Aubagne. Hudobný film Kamene je melodramatickým príbehom ženy, ktorá prichádza za svojím mužom do kameňolomu, kde pracuje desať mužov. Sú podobní kameňom, ktoré sa každodenne presúvajú v mechanickom rytme práce. Žena tento rytmus síce naruší a do chladného priestoru vnesie cit a ľudskosť, no čoskoro pochopí, že to nie je miesto pre život...Katarína Kerekešová na filme pracovala päť rokov. Trailer k filmu si môžete pozrieť po kliknutí na názov príspevku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára