28. 10. 2008

Nočný mestský beh / Course urbaine nocturne


Priaznivci mestského behu sa stretnú vo štvrtok 30. októbra 2008 medzi 21h15 a 21h30 pred vchodom do Musée de l´Homme na Trocadéro. O 21h30 vyrážame do ulíc nočného Paríža smerom Arc de Triomphe, Champs Elysées, Concorde, Rivoli, Hôtel de Ville, Ile-St-Louis, Institut du Monde Arabe, Panthéon, Luxembourg, Sénat, Saint Sulpice, Assemblée Nationale, Invalides, Ecole Militaire, Champs de Mars. Našim cieľom, ku ktorému by sme mali dobehnúť okolo 22h30, bude Eiffelovka. Odporúčame bežať v „trendy“ reflexnej veste. Na miesto štartu a z cieľa sa môžete dopraviť na Velibe. Stanice v okolí Trocadéra a Eiffelovky si môžete vyhľadať na stránke http://www.velib.paris.fr/ rubrika Trouver une station.


Les amateurs de la course urbaine se rencontreront le jeudi 30 octobre 2008 entre 21h15 et 21h30 à l´entrée du Musée de l´Homme au Trocadéro. A 21h30 on s´élancera dans les rues de Paris nocturne en direction Arc de Triomphe, Champs Elysées, Concorde, Rivoli, Hôtel de Ville, Ile-St-Louis, Institut du Monde Arabe, Panthéon, Luxembourg, Sénat, Saint Sulpice, Assemblée Nationale, Invalides, Ecole Militaire, Champs de Mars. Notre arrivée, qu´on devrait atteindre vers 22h30, sera la Tour Eiffel. Le port de gilet réfléchissant, très branché en ce moment, est recommandé. Pour venir et pour rentrer, vous pouvez utiliser le Vélib. Le plan des stations dans les alentours du Trocadéro et de la Tour Eiffel est disponible sur http://www.velib.paris.fr/ la rubrique Trouver une station.

2 komentáre:

Brona povedal(a)...

Ahojte otuzilci.Pocula som ze beh dopadol super a ze ste stretli aj nejakych slovenskych turistov :-) mate nejake foto?

Andrej povedal(a)...

Pred Musée de l´Homme sme sa stretli traja. Broňa, bola taká zima, že mám nutkanie napísať Pankrác, Servác a Bonifác. So Jérômom a Jankom sme vyrazili podľa plánu. Trať sme počas behu mierne zmenili, hlavne v záverečnej časti (obrázok na hlavnej stránke). Začali sme pomalým rozbehom po avenue Kléber (1). Na Champs Elysées (2 – 3) sme pokračovali medzi davmi ľudí, ktoré na Concorde a Rue de Rivoli (4) vystriedali kolóny áut. Na nádvorí Louvru (5) sme prebehli popri opustenom móle z parížskeho Fashion week. Keď nás na Pont des Beaux-Arts zbadali mladíci, ktorí tam napriek dažďu veselo oslavovali, rozbehli sa popri nás a núkali nás červeným v plastikových kelímkoch. To bolo naše prvé občerstvenie. Posmelení vínom sme si pred Palais de Justice (6) chceli vymeniť reflexné vesty s policajtmi. Radšej by sme chceli také s nápisom polícia... Najväčším prekvapením behu (teda aspoň pre mňa) bola garáž Compagnie Motocycliste neďaleko Notre Dame (7). Parkujú tam všetky policajné motorky, ktoré cez deň vidíme v uliciach Paríža. Spolu ich je 250. V polovici trate sme si oddýchli v parčíku na cípe Ile-Saint-Louis (8). Popri Inštitúte arabského sveta sme vybehli k Panthéonu. Odtiaľ sme pokračovali okolo Palais de Luxembourg (10), kde popri nás prefrčal mladík vo vejúcej teplákovej súprave. Úplne nás demoralizoval. Sebavedomie sa nám opäť zvýšilo, keď sme ho na konci ulice našli lapať po dychu. Keď sa trochu spamätal, bežali sme chvíľu spolu. Ďalej sme pokračovali cez Montparnasse, okolo Invalidovne k Ecole militaire (14). Pri soche generála Joffre sme prestali bežať a zvyšok prešli krokom. Pod Eiffelovku v dave turistov Jérôme rozpoznal slovenčinu a upozornil nás na slovenské turistky. S dievčatami z Myjavy sme si urobili spoločnú fotku. Sľúbili nám, že po návrate na Slovensko nám ju pošlú mailom. Po schodoch sme vybehli na terasu Trocadéra (0), ako Sylvester Stallone vo filme Rocky. Tam nás Jérôme prekvapil ešte raz. Na rozdiel od nás mal so sebou peniaze a pozval nás na občerstvenie v cieli – lahodnú palacinku s Nutellou. Ešte nikdy mi nepadla tak dobre. Náš „vyhliadkový okruh“ meral približne 15 km, absolvovali sme ho asi za 1h30. Priblížil nám všetky pamätihodnosti, ktoré by mal v Paríži navštíviť správny turista. Rozhodli sme sa teda, že nás koncept ponúkneme nejakej cestovnej kancelárii. Ak by ste mali nejaký tip, dajte nám vedieť...

Zverejnenie komentára